Ρεπορτάζ

Αναστολή οικοδομικών εργασιών δίπλα σε ξενοδοχείο ως τον Οκτώβριο του 2022

Mε προσωρινή διαταγή που εξέδωσε χθες το Ειρηνοδικείο Ρόδου διατάχθηκε η προσωρινή διακοπή οικοδομικών εργασιών δίπλα σε ξενοδοχείο της Ρόδου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2022 αλλά και ο περιορισμός του ωραρίου εκτέλεσης εργασιών σε ακίνητο όμoρο της ξενοδοχειακής μονάδας από την 10.00 ώρα ως την 14.00 για το χρονικό διάστημα από 1 έως 15 Νοεμβρίου του 2022.
Δύο εκπρόσωποι ξενοδοχειακής εταιρείας προσέφυγαν κατά ενός μονίμου κατοίκου των ΗΠΑ και εξέθεσαν ότι το τουριστικό τους κατάλυμα είναι επιχείρηση εποχικού χαρακτήρα, όπως οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί, ήτοι θα λειτουργεί κάθε χρόνο από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και εν προκειμένω λειτούργησε τη θερινή περίοδο του 2022 για πρώτη φορά, υποδεχόμενη τουρίστες ήδη από την 29η-06-2022 και το διαχειρίζεται η εταιρεία διαχείρισης εξοχικού.
Ο αντίδικός τους ήδη από την 29η Ιουνίου 2022 και μεσούσης της τουριστικής σεζόν, ξεκίνησε να εκτελεί εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, στα όμορα από τη δυτική και βόρεια πλευρά της μονάδας τους, σε απόσταση μόλις δύο μέτρων από την υπερπολυτελή βίλα τους, προφανώς δυνάμει οικοδομικής άδειας την οποία σε κάθε περίπτωση δεν έχει αναρτήσει στο ακίνητό του.
Καθημερινά από νωρίς, ο αντίδικος, όπως υποστηρίζουν, προβαίνει σε εργασίες εκσκαφής και χωματουργικές εργασίες με τη χρήση μηχανημάτων (κομπρεσέρ και μπετονιέρες), τα οποία όχι μόνο προκαλούν έντονο θόρυβο, αλλά και μεταφέρουν χώμα και σκόνη στην υπερπολυτελή βίλα μας, στην οποία φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή τουρίστες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται συνεχώς, οι πελάτες αφού έχουν πληρώσει για να απολαύσουν υπηρεσίες υπερπολυτελούς βίλας υψηλής ποιότητας και, τελικά, βρίσκονται σε κατάσταση να τρώνε και να πίνουν και γενικά να διαμένουν σε τελείως ακατάλληλες και ανθυγιεινές συνθήκες.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου