Ρεπορτάζ

Την προεδρία της τοπικής οργάνωσης Ρόδου της Ν.Δ. διεκδικεί ο γιατρός Αντ. Αρφαράς

Την προεδρία της ΔΗΜΤΟ (Τοπικής Επιτροπής) της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα είναι ενιαία για όλο το νησί της Ρόδου, προτίθεται να διεκδικήσει ο γιατρός και επί σειράν ετών στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας, κ. Αντώνιος Αρφαράς.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική», πρόθεσή του είναι να διεκδικήσει την προεδρία στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου 2021.
Σημειώνεται ότι ο σημερινός πρόεδρος, ιατρός κ. Ηλίας Τσέρκης, δεν προτίθεται να συμμετάσχει εκ νέου στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων ως ιατρός και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις ΔΗΜΤΟ, τις ΔΕΕΠ (Νομαρχιακές) καθώς και περίπου 1.000 μελών του 14ου τακτικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί (όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης) τον προσεχή Δεκέμβριο.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στο νησί της Ρόδου θα δημιουργηθεί μόνο μία ΔΗΜΤΟ (τοπική οργάνωση). Αυτό σημαίνει ότι οι υφιστάμενες τέσσερις ΔΗΜΤΟ, θα συμπτυχθούν σε μία, η οποία θα έχει ενισχυμένο ρόλο. Η εκλογή της μίας ΔΗΜΤΟ θα εξαρτηθεί από τον αριθμό μελών που θα υπάρχουν, ενώ όσοι είναι ήδη μέλη των σημερινών ΔΗΜΤΟ θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο ως μέλη.
Τα ονόματα που ακούγονται για την διεκδίκηση της προεδρίας της ΔΗΜΤΟ (χωρίς να έχουν πάντως εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους επίσημα) είναι του κ. Παναγιώτη Σακελλαρίου και της κας Σοφίας Χατζηγεωργίου (οι οποίοι είχαν διατελέσει πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων Ρόδου, στο παρελθόν).
Όσον αφορά στον σημερινό πρόεδρο τη ΔΗΜΤΟ Ρόδου κ. Ηλία Τσέρκη, δεν φέρεται να τον ενδιαφέρει αυτή η διαδικασία, ενώ ο κ. Αρφαράς είναι ο πρώτος που ανακοινώνει επισήμως την πρόθεσή του.

Η ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΑΝ.ΑΡΦΑΡΑ
«Μετά από πολυετή παρουσία στα κοινά του τόπου μας, ως κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. πήρα την απόφαση να διεκδικήσω την προεδρία της ΔΗΜΤΟ Ρόδου έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών, των καθηκόντων και του ρόλου που συνεπάγονται της θέσεως αυτής. Αναγνωρίζοντας και τιμώντας την προσφορά και τους αγώνες όσων κατά καιρούς υπηρέτησαν το κόμμα από θέση ευθύνης αισθάνομαι έτοιμος, εάν και εφόσον εκλεγώ να παραλάβω την σκυτάλη της συνέχισης αυτής της πολιτικής παρουσίας εναρμονισμένη πλήρως, στις ιδιαιτερότητες και συνθήκες του σήμερα. Με ιδιαίτερη ευαισθησία, ήθος και εντιμότητα, πιστός στις διαχρονικές αξίες και αρχές της παράταξης της Ν.Δ. θεωρώ ύψιστη τιμή την ευκαιρία αυτής της διεκδίκησης με στόχο την οργάνωση σε επίπεδο νησιού, την ευαισθητοποίηση παλαιών και νέων στελεχών, προσεγγίζοντας με θέρμη τα όποια προβλήματα των λαϊκών τάξεων του τόπου.
Η καθ όλα πετυχημένη, υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, πιστεύω πως αποτελεί μοναδική εγγύηση και αποπνέει αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας. Σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτή την μεγάλη προσφορά, σε αυτό τον τίμιο και ξεκάθαρο αγώνα, θέλω και θεωρώ πως μπορώ από θέση ευθύνης να είμαι κι εγώ συναγωνιστής».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο κ. Αντώνιος Αρφαράς είναι γιός του δασκάλου Γεωργίου Αρφαρά και της Ελένης Αθανασιάδη. Είναι 63 ετών, έγγαμος με δύο ενήλικα τέκνα. Η σύζυγός του είναι η εκλεγείσα εν ενεργεία σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Παραδεισίου, κα Ηλέκτρα Μεστουσάκη. Ο Αν. Αρφαράς φοίτησε στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο Αρρένων Ρόδου μέχρι και την Έ τάξη και αποφοίτησε από το μικτό εξατάξιο Γυμνάσιο Σορωνής. Υπηρέτησε επί σειράν ετών ως γενικός ιατρός στο ΠΙ Ιαλυσού και του Κέντρου Υγείας ΄Εμπωνας.
Διετέλεσε πρόεδρος του ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων ‘Άγιος Ανδρέας’ επί δεκαετία.
Διετέλεσε επί 30 συναπτά έτη σε διάφορους βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρόεδρος κοινότητας, αντιπρόεδρος συμβουλίου περιοχής, αρχηγός δημοτικής μειοψηφίας, δημοτικός σύμβουλος μέλος της διοικούσας της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου, πρόεδρος της επιτροπής υγείας της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου και μέλος της γενικής συνέλευσης Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος επί οκταετία. Είναι μόνιμος κάτοικος Παραδεισίου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου