Τοπικές Ειδήσεις

Καταπλέει αύριο στη Ρόδο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν!

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν υποδέχεται αύριο Παρασκευή η Ρόδος. Πρόκειται για το World Explorer με σημαία Πορτογαλίας, στο οποίο επιβαίνουν 61 άτομα, εκ των οποίων οι 55 Γερμανοί. Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο θα ξαναπροσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου την 1η Οκτωβρίου. Στις 6 Οκτωβρίου εξάλλου, αναμένεται να αφιχθεί στη Ρόδο το Costa Diadema με περισσότερους από 1500 επιβάτες. Πιθανότατα να πραγματοποιηθούν και άλλες προσεγγίσεις τον Οκτώβριο.
Το λιμάνι της Ρόδου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου έχουν πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων. Μεταξύ άλλων, όλοι οι επιβάτες θα θερμομετρούνται κατά την είσοδο ή την έξοδό τους, τα λεωφορεία που θα παραλαμβάνουν τους επισκέπτες θα είναι διαπιστευμένα και θα πρέπει επίσης να έχουν απολυμανθεί.
Η φετινή χρονιά είναι αδιαμφισβήτητα η χειρότερη για τον θαλάσσιο τουρισμό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Ρόδος έχασε σχεδόν 350 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον για τον προορισμό της Ρόδου παραμένει μεγάλο και ήδη, υπάρχουν γύρω στις 280 κρατήσεις για το 2021.
Συνεργασία με εταιρεία
επικοινωνίας
Προκειμένου να ενισχύσει τα ενδιαφέρον για τη Ρόδο, καθώς επίσης για τη Σύμη και την Κάρπαθο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου πρόκειται να προβεί στη σύναψη συνεργασίας με εταιρεία επικοινωνίας. Η εταιρεία θα αναλάβει τις επαφές με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, εφοπλιστές και πρακτορεία, προβάλλοντας τα συγκεκριμένα λιμάνια και τις δυνατότητές τους. Υπενθυμίζεται ότι το λιμάνι της Ρόδου διαθέτει ένα ολοκληρωμένο και υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας ISPS το οποίο ζητούσαν ανέκαθεν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες και το οποίο δεν πρόλαβε να δοκιμασθεί στην πράξη, καθώς λόγω της πανδημίας δεν υπήρξαν αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Το συγκεκριμένο σύστημα αναμένεται ωστόσο να συμβάλει στην τόνωση του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί. Επίσης, το λιμά́νι των Πηγαδίων Καρπάθου, αναβαθμί́στηκε σε πύ́λη εισόδου – εξόδου, γεγονός που επιτρέπει στην Κάρπαθο να εισέλθει δυναμικά στον κλάδο της κρουαζιέρας. Από το Λιμενικό Ταμείο έχουν προχωρήσει τα έργα υποδομώ́ν που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των επιβατώ́ν του λιμένα σύμφωνα με τα πρωτό́κολλα ISPS και αναβαθμίζουν την λειτουργία του. Επίσης, στο χώρο του λιμανιού της Καρπάθου, πρόκειται να δημιουργηθεί χώρος ελέγχου διαβατηρίων-ταξιδιωτικών εγγράφων για τους ταξιδιώτες από χώρες που δεν ανήκουν στη ζώνη Schengen.
«Για το 2021 υπάρχουν ήδη 280 προγραμματισμένες κρατήσεις. Το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά. Αυτό το ενδιαφέρον για τη Ρόδο, καθώς επίσης για την Κάρπαθο και τη Σύμη θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε συνάπτοντας συνεργασία με εταιρεία επικοινωνίας. Η εταιρεία θα αναλάβει να έρχεται σε επαφή με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, με τα πρακτορεία να προβάλλει τους προορισμούς και τις δυνατότητες των λιμανιών μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΛΤ, Βασίλης Παπαοικονόμου.
Η επέκταση
του ξυλοπεζόδρομου
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία για την επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου από το λιμάνι της Ακαντιάς μέχρι τη διασταύρωση ΚΟΒΑ. Όπως εξήγησε ο κ. Παπαοικονόμου, ενδέχεται το έργο να παραδοθεί νωρίτερα από την προβλεπομένη ημερομηνία.
«Οι διαδικασίες για την επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου προχωρούν κανονικά. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση, το έργο πρέπει να παραδοθεί τέλη Φεβρουαρίου του 2021. Ο ανάδοχος προσπαθεί να παραδώσει το έργο νωρίτερα, πιθανότατα το Δεκέμβριο του 2020», δήλωσε ο κ. Παπαοικονόμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου