Στο πλαίσιο των συναντήσεων με οικονομικούς φορείς, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου συναντήθηκε την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και Αλέξανδρος Λαμνίδης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της κυρίας Σαββαΐδου για ορισμένα προβλήματα του κλάδου, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων επί αυτών.

Ειδικότερα συζητήθηκαν:
-Η δραστηριότητα των παράνομων καταλυμάτων, τα οποία συστηματικά φοροδιαφεύγουν και πλήττουν όχι μόνο τα δημόσια έσοδα αλλά και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.
-Η υποχρεωτική χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας για την εξόφληση αγορών άνω των 150 ευρώ σε τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές.
-Ο καθορισμός των κριτηρίων κατάργησης σταδιακά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ των νησιών.
-Η επανεξέταση του τρόπου υπολογισμού ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο.
-Η δυνατότητα παροχής παράτασης για το ζήτημα της έκπτωσης των επισφαλών απαιτήσεων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, το οποίο ήδη έχει ρυθμιστεί με σχετική εγκύκλιο (ΠΟΛ 1170/2015).
-Ο σχεδιασμός αντισταθμιστικών μέτρων ενίσχυσης των προορισμών που δέχονται το τελευταίο διάστημα κύματα προσφύγων και μεταναστών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ