Σημαντική μείωση εμφανίζουν οι θεωρήσεις visa των ελληνικών αρχών στη Ρωσία, σαν αποτέλεσμα και του κύματος χρεοκοπιών πολλών ρωσικών tour operators.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατ’ αποκλειστικότητα παρουσιάζουμε σήμερα, μέχρι 31. Αυγούστου 2014 εκδόθηκαν συνολικά 759.230 θεωρήσεις Visa, έναντι 882.221 στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας μείωση 13,9%.
Ενδεικτικό του πόσο έχει επηρεαστεί η εμπιστοσύνη των Ρώσων τουριστών στον εξερχόμενο τουρισμό, χωρίς να παραγνωρίζει κανείς τα πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρωσία και οι πολίτες της, είναι ότι η μείωση των θεωρήσεων visa έφθασε τον φετινό Αύγουστο στο -33,39%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, έναντι μειώσεων 13,95% τον Ιούλιο, 11,75% τον Ιούνιο και αύξησης 3,46% τον Μάϊο

Στα αξιοσημείωτα και οι μεγάλες αυξήσεις σε θεωρήσεις visa σε νέα σημεία εντός της ρωσικής επικράτειας, όπως στο Χαμπάροσκ με 43%, στο Βλαδιβοστόκ με 38%, στην Ούφα με 37%, κ.ο.κ., πλην όμως τα απόλυτα μεγέθη είναι πολύ μικρά.

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί για μια ακόμη φορά η υποδειγματική διαδικασία έκδοσης visa από τις ελληνικές προξενικές αρχές, συνεχίζοντας την καλή παράδοση των τελευταίων ετών.

Πηγή: money-tourism.blogspot.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ