Με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους έγινε για μία ακόμη φορά φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό μέγαρο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, γύρω στις 10.30 το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο που δήλωσε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον περιβάλλοντα χώρο των δικαστηρίων. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα σε τοπική επιχείρηση ΜΜΕ από άγνωστο άτομο το οποίο απειλούσε ότι είχαν τοποθετηθεί ακόμη δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εντός του δικαστικού μεγάρου, οι οποίοι  επρόκειτο να πυροδοτηθούν μετά από δίωρο.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Εισαγγελία Πρωτοδικών και διετάχθη η εκκένωση του δικαστικού μεγάρου. Μπορεί τα τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια να είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ήταν όμως ασυνήθιστα αυστηρά τα αστυνομικά μέτρα που πάρθηκαν.
Στα δικαστήρια έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας, ειδικοί πυροτεχνουργοί με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, ενώ αποκλείστηκαν οι δρόμοι γύρω από το κτήριο. Η παρουσία των αστυνομικών ήταν εμφανής σε κάθε γωνία του δικαστικού μεγάρου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών παρέμενε στο σημείο και όχημα της ΠΥΡ. Να σημειωθεί ότι στο δικαστικό μέγαρο κατέφθασε και ειδικό κλιμάκιο του στρατού για να συνδράμει τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας στην αναζήτηση των εκρηκτικών μηχανισμών και στην εξουδετέρωσή τους σε περίπτωση που χρειαζόταν.
Αφού πέρασε δίωρο και επιπλέον χρόνος ασφαλείας και δεδομένου ότι δεν βρέθηκε κανένας εκρηκτικός μηχανισμός, συνεχίσθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η λειτουργία των δικαστηρίων. Εννοείται βέβαια ότι οι περισσότερες προγραμματισμένες δίκες αναβλήθηκαν λόγω παρέλευσης του ωραρίου εργασίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ
<gartzonis@gmail.com>

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ