ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Διάλογος των Πολιτισμών» στη Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ρόδος τοπίο

Με κε­ντρι­κό σύν­θη­μα «Τερ­μα­τι­σμός του πο­λέ­μου, πρό­λη­ψη του πο­λέ­μου» και ει­δι­κή μνεία για τα 100 χρό­νια από το ξέ­σπα­σμα του Α’ Πα­γκο­σμί­ου πο­λέ­μου, το 12ο Πα­γκό­σμιο Φό­ρουμ «Διά­λο­γος των Πο­λι­τι­σμών» θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί από τις 26 έως τις 29 Σε­πτεμ­βρί­ου στη Ρόδο.

Πε­ρισ­σό­τε­ρες από 600 προ­σω­πι­κό­τη­τες από 70 χώρες θα συ­ζη­τή­σουν τις προ­ο­πτι­κές εναρ­μό­νι­σης των διε­θνών σχέ­σε­ων και τους τρό­πους ενί­σχυ­σης της πα­γκό­σμιας στα­θε­ρό­τη­τας.

Οι θε­μα­τι­κές ενό­τη­τες αφο­ρούν με­τα­ξύ άλλων στην προ­ώ­θη­ση της αλ­λη­λεγ­γύ­ης των πο­λι­τι­σμών ως απα­ραί­τη­της προ­ϋ­πό­θε­σης για την κοι­νω­νι­κή ευ­η­με­ρία, στη διε­ρεύ­νη­ση των κιν­δύ­νων που απει­λούν την πα­γκό­σμια στα­θε­ρό­τη­τα, στην εκ­παί­δευ­ση ως μέσου προ­ώ­θη­σης της ει­ρή­νης και στην προ­στα­σία του φυ­σι­κού πε­ρι­βάλ­λο­ντος. Επί­σης, θα διορ­γα­νω­θεί ει­δι­κό αφιέ­ρω­μα στον Μα­χά­τμα Γκά­ντι.

Στους διε­θνούς φήμης ομι­λη­τές συ­γκα­τα­λέ­γο­νται ο Τσέ­χος πρό­ε­δρος, Μίλος Ζέμαν, ο Γερ­μα­νός πο­λι­τι­κός, Μα­τί­ας Πλά­τζεκ και ο Βάλ­τερ Σβί­μερ, μέλος της διε­θνούς ορ­γα­νω­τι­κής επι­τρο­πής του συ­νε­δρί­ου και πρώην Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του Συμ­βου­λί­ου της Ευ­ρώ­πης.

Οι ερ­γα­σί­ες του Πα­γκό­σμιου Φό­ρουμ θα φι­λο­ξε­νη­θούν στο ξε­νο­δο­χείο Aldemar της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.