Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση Χαρ. Κόκκινου σχετικά με εκπροσωπήσεις σε εταιρίες της Π.Ν.Α.

Με αφορμή την εκλογή εκπροσώπων για τις Γενικές Συνελεύσεις των Εταιριών της Π.Ν.Α. που τίθεται ως θέμα στην 7η Συνεδρίαση (δια περιφορας…17/8/20) του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου επισημαίνουμε τα εξής:
Είναι θέμα δημοκρατικής λειτουργίας ,δεοντολογίας και διαφάνειας  να υπάρχει εκπρόσωπος της μειοψηφίας των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στις διοικήσεις των εταιρειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι απαράδεκτη,πρωτοφανής  και πολιτικά καταδικαστέα  η στάση των εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής  στις Γενικές Συνελεύσεις των εταιριών της Π.Ν.Α.  να αποκλείουν με την τακτική τους  από τα πολυμελή Διοικητικά Συμβούλια εκπρόσωπο της μειοψηφίας παρά την αντίθετη πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να τοποθετείται  μονοπαραταξιακη εκπροσώπηση από την στελέχη της πλειοψηφίας!
Ο αποκλεισμός της μειοψηφίας δεν είχε πραγματοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα  στις διοικήσεις αυτών των εταιρειών και είναι λογικό να δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά.Απορίες και ζητήματα δημιουργούνται και από καταγγελίες και ερωτήματα  που υπάρχουν και έχουν μείνει  ουσιαστικά  αναπάντητα …..Ο Περιφερειάρχης και η  Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου δεν έλαβε το 100% των ψήφων των νησιωτών μας(….ευτυχώς δεν είμαστε στη Β.Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν…) για να εκπροσωπεί μονοπαραταξιακα τις διοικήσεις της” Ενεργειακής Α.Ε”. ,του “Φυτωρίου” κ.τ.λ. Στις δημοκρατίες η αντιπολίτευση έχει ρόλο, λόγο,κρίνει,προτείνει ,ελέγχει…Ο Περιφερειάρχης Νοτιου Αιγαίου και οι συνεργάτες του να αλλάξουν τη  λογική και πρακτική που έχουν μέχρι σήμερα. Πρέπει να επιζητούν την άλλη πρόταση και τη σύνθεση απόψεων και να μην την αποκλείουν με πρακτικές που θυμίζουν  χαλεπούς καιρούς ενώ ζούμε στον 21ο  αιώνα και σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο και την ανθρωπότητα. …

Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής του Συνδυασμού” Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου ” Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.  Ρόδου
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου