Ειδήσεις

Σαντορινιός: Προωθούμε τη διαφήμιση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στα νησιά

Θετικά αποτιμά την πορεία του τουρισμού φέτος ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο κ. Σαντορινιός, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» εκτίμησε ότι «η φετινή χρονιά έχει αρκετά καλά στοιχεία, όχι μόνο ως προς την αύξηση συνολικά του τουριστικού προϊόντος που εκτιμάται στο 10%-14%, αλλά το σημαντικότερο στην διάχυσή μέσα στο έτος. Αντί να υπάρχει κορύφωση τον Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά και τον Ιούνιο έχουμε αρκετά καλές πληρότητες, ενώ και ο Σεπτέμβριος θα πάει καλά. Στα μεγαλύτερα νησιά δε, το ίδιο ισχύει για τον Οκτώβριο και ακόμη και τον Νοέμβριο».

Σημείωσε παράλληλα ότι «αυτό επιτυγχάνεται με σκληρή δουλειά, με την διαφήμιση διαφορετικών, εναλλακτικών μορφών τουρισμού στα νησιά. Έχουμε νησιά όπου οι καλύτεροι πελάτες εμφανίζονται Απρίλιο και Σεπτέμβριο, καθώς έχουν διαφημιστεί ως περιπατητικοί προορισμοί, έχουν διαφημιστεί τα μονοπάτια τους. Με τέτοιες δράσεις μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους τουρίστες και όσο αυτό διαχέεται μέσα στο έτος, “δοκιμάζονται” λιγότερο και οι υποδομές των νησιών».

«Η προσπάθεια για την παράλληλη βελτίωση των υποδομών των νησιών γίνεται από την κυβέρνηση με: το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (για νότιο και βόρειο Αιγαίο), το πρόγραμμα Φιλόδημος (που χρηματοδοτεί μικρούς Δήμους), την ενίσχυση στους μικρούς Δήμους μέσω της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης (ΜΟΔ) αναπτυξιακών προγραμμάτων, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και της ΓΓ Αιγαίου. Επίσης γίνεται κατά τον ίδιο «τεράστια προσπάθεια για την υδατική αυτονομία των νησιών» με την αύξηση των μονάδων αφαλάτωσης, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταφορές νερού με πλοία», πρόσθεσε.

Πρωτοβουλίες και νομοθετική ρύθμιση για τα ΑΤΜ σε μικρά νησιά

Ειδικά για την Τήλο, την Κάσο και τους Λειψούς, που οι δήμαρχοί τους προειδοποιούν για τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ΑΤΜ, ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «το πρόβλημα προέκυψε πολύ πρόσφατα. Η Τράπεζα Δωδεκανήσου έκλεισε και διάδοχη ήταν η Alpha Bank που είχε υποχρέωση να διατηρήσει αυτά τα ΑΤΜ και στα μικρά νησιά.Η Alpha Bank φαίνεται ότι θέλει να τα κλείσει αλλά πιστεύω ότι στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει -και σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να μην γίνει κάτι τέτοιο».

Ανέφερε παράλληλα ότι αναζητείται «ένα θεσμικό πλαίσιο που να δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα, με βάση την διεθνή εμπειρία, όπως στην Γαλλία με απομακρυσμένες περιοχές, την Γερμανία κτλ. Πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε και με νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να διασφαλίσουμε την δυνατότητα τα νησιά αυτά να μπορούν να εξυπηρετούνται τραπεζικά», όπως προανήγγειλε.

πηγή newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου