ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντείνονται οι φορολογικοί έλεγχοι σε καφέ-μπαρ τουριστικών περιοχών-“Ζητήστε απόδειξη”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
καφετέρεια
Μέγεθος γραμμάτων

«Ζη­τή­στε από­δει­ξη». Αυτό είναι το κε­ντρι­κό μή­νυ­μα που απευ­θύ­νει στους του­ρί­στες μέσω της ελ­βε­τι­κής εφη­με­ρί­δας Le Temps ο επι­κε­φα­λής της Γε­νι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Δη­μο­σί­ων Εσό­δων (ΓΓΔΕ) Γ. Πι­τσι­λής, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι στό­χος είναι να δη­μιουρ­γη­θεί η «κουλ­τού­ρα του φόρου».

Ο κ. Πι­τσι­λής επι­ση­μαί­νει στη συ­νέ­ντευ­ξή του πως το μέτρο του προ­σω­ρι­νού κλει­σί­μα­τος επι­χει­ρή­σε­ων που φο­ρο­δια­φεύ­γουν δεν έχει στόχο να κλεί­σει όλα τα κα­τα­στή­μα­τα στη διάρ­κεια του κα­λο­και­ριού, αλλά επι­κε­ντρώ­νε­ται στις σο­βα­ρό­τε­ρες πα­ρα­βά­σεις της φο­ρο­λο­γι­κής νο­μο­θε­σί­ας. Επί­σης, ο επι­κε­φα­λής της ΓΓΔΕ ανέ­φε­ρε ότι κατά τη διάρ­κεια του κα­λο­και­ριού επι­κε­ντρω­νό­μα­στε σε φο­ρο­λο­γι­κούς ελέγ­χους που συν­δέ­ο­νται με τον τομέα του του­ρι­σμού, όπως τα εστια­τό­ρια, τα ξε­νο­δο­χεία, οι εται­ρεί­ες ενοι­κιά­σε­ως αυ­το­κι­νή­των, και επαγ­γέλ­μα­τα που συν­δέ­ο­νται με τον του­ρι­σμό, ενώ από το φθι­νό­πω­ρο θα στο­χεύ­σου­με με­τα­ξύ άλλων στους ελεύ­θε­ρους επαγ­γελ­μα­τί­ες όπου υπάρ­χει πα­ρα­δο­σια­κά πρό­βλη­μα φο­ρο­δια­φυ­γής. Ταυ­τό­χρο­να, συ­νε­χί­ζο­νται και οι έλεγ­χοι της Διεύ­θυν­σης Οι­κο­νο­μι­κής Αστυ­νο­μί­ας. Από 10 έως και 14 Αυ­γού­στου έλεγ­χοι πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν σε επι­χει­ρή­σεις και κα­τα­στή­μα­τα υγειο­νο­μι­κού εν­δια­φέ­ρο­ντος σε Μύ­κο­νο, Σα­ντο­ρί­νη, Πάρο και Χαλ­κι­δι­κή, ενώ στο­χευ­μέ­νες δρά­σεις υλο­ποιεί και για τη δια­πί­στω­ση πα­ρα­βά­σε­ων φο­ρο­λο­γι­κής και ασφα­λι­στι­κής νο­μο­θε­σί­ας. Ετσι, στο πα­ρα­πά­νω διά­στη­μα δια­πι­στώ­θη­καν οι ακό­λου­θες πα­ρα­βά­σεις της φο­ρο­λο­γι­κής και ασφα­λι­στι­κής νο­μο­θε­σί­ας:

• Σε εστια­τό­ριο-καφέ-μπαρ δια­πι­στώ­θη­καν πα­ρα­βά­σεις της ασφα­λι­στι­κής νο­μο­θε­σί­ας.

• Σε καφέ-μπαρ κα­τε­λή­φθη να απα­σχο­λεί­ται ερ­γα­ζό­με­νος, ο οποί­ος δεν ήταν κα­τα­χω­ρι­σμέ­νος στους επι­δει­χθέ­ντες πί­να­κες προ­σω­πι­κού και δια­πι­στώ­θη­καν τρεις πα­ρα­βά­σεις της ασφα­λι­στι­κής νο­μο­θε­σί­ας.

• Σε σνακ-μπαρ δια­πι­στώ­θη­κε πα­ρά­βα­ση της ασφα­λι­στι­κής νο­μο­θε­σί­ας.

• Σε εστια­τό­ριο κα­τε­λή­φθη να απα­σχο­λεί­ται αλ­λο­δα­πή ερ­γα­ζό­με­νη, η οποία δεν ήταν κα­τα­χω­ρι­σμέ­νη στους επι­δει­χθέ­ντες πί­να­κες προ­σω­πι­κού και δια­πι­στώ­θη­καν εννέα πα­ρα­βά­σεις της ασφα­λι­στι­κής νο­μο­θε­σί­ας. Η ανω­τέ­ρω ερ­γα­ζό­με­νη συ­νε­λή­φθη καθώς, όπως δια­πι­στώ­θη­κε, διέ­με­νε πα­ρα­νό­μως στη χώρα και στε­ρού­νταν πι­στο­ποι­η­τι­κού υγεί­ας. Επί­σης συ­νε­λή­φθη ο προ­σω­ρι­νά υπεύ­θυ­νος του κα­τα­στή­μα­τος.

• Σε πι­τσα­ρία κα­τε­λή­φθη να απα­σχο­λεί­ται μία αλ­λο­δα­πή ερ­γα­ζό­με­νη, η οποία δεν ήταν κα­τα­χω­ρι­σμέ­νη στους επι­δει­χθέ­ντες πί­να­κες προ­σω­πι­κού και δια­πι­στώ­θη­καν επτά πα­ρα­βά­σεις της ασφα­λι­στι­κής νο­μο­θε­σί­ας. Η ανω­τέ­ρω ερ­γα­ζό­με­νη συ­νε­λή­φθη καθώς, όπως δια­πι­στώ­θη­κε, στε­ρού­νταν πι­στο­ποι­η­τι­κού υγεί­ας, ενώ συ­νε­λή­φθη επί­σης και η ιδιο­κτή­τρια της επι­χεί­ρη­σης.

• Σε καφέ-ζα­χα­ρο­πλα­στείο δια­πι­στώ­θη­κε πα­ρά­βα­ση της ασφα­λι­στι­κής νο­μο­θε­σί­ας, καθώς και η λει­τουρ­γία της επι­χεί­ρη­σης χωρίς άδεια λει­τουρ­γί­ας.

Κα­θη­με­ρι­νή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.