Από την παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Υπέρ της προσπάθειας για την προβολή της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στο εξωτερικό στο πλαίσιο της καμπάνιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τάχθηκε η παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου,

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλης Γλυνός ήταν απόλυτα ξεκάθαρος και τόνισε πως σε ότι αφορά το καλό των νησιωτών η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου θα είναι αρωγός της προσπάθειας .

Στην τοποθέτηση του για την καμπάνια προβολής της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων ο κ. Μανώλης Γλυνός τόνισε τα ακόλουθα:

«Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές δεν είναι ώρα ούτε για μουρμούρες ούτε για αλληλοσπαραγμούς. Είναι ώρα ευθύνης για την οικονομική ζωή του τόπου μας. Ο τουρισμός είναι η ίδια η ζωή για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Σε ότι αφορά εμάς αυτό θα πράξουμε. Θα στηρίξουμε αυτή την καμπάνια . Σαν παράταξη θέλουμε πάρα πολύ τα νησιά μας να πάνε καλά κ. Χατζημάρκο. Το ίδιο όπως το θέλεις εσύ και η κοινωνία και όλος ο κόσμος. Για αυτό δεν θέλω να υπάρξουν στο μέλλον, υπονοούμενα για ανθρώπους που δήθεν δεν θέλουν να πάει καλά ο τόπος τους, να μας ρίχνουν το ανάθεμα και να βγει και πάλι η γνωστή αρθρογράφος να μας λασπολογεί και να μας βρίζει. Θέλουμε να πάμε καλά. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε την τουριστική προβολή».

Με αφορμή τον προβληματισμό που εξέφρασε το μέλος της παρατάξεως κ. Παναγιώτης Κουνάκης για τον αν η καμπάνια αφορά μόνο τη Ρόδο ο κ. Γλυνός αναφέρθηκε στο αποκλεισμό από την παρουσίαση της προσπάθειας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος και του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων .

«Θέλω να πιστεύω πως αυτά είναι απλές παραλείψεις και τίποτε περισσότερο. Έχετε την ευκαιρία να πάτε στη Σύρο και να καλέσετε όλους τους φορείς σε μια παρουσίαση της προσπάθειας που κάνετε. Έτσι δεν θα έχουν την αίσθηση οι εκπρόσωποι των φορέων ότι η προσπάθεια και η προβολή αφορά μόνο τη Ρόδο . Αυτό με την ευχή να πάμε καλά και να έχουμε ένα καλύτερο χειμώνα από αυτόν που δυστυχώς περιμένουμε. Καλή επιτυχία Γιώργο Χατζημάρκο», υπογράμμισε ο κ. Γλυνός.

Η παράταξη τάχθηκε κατά της γνωμοδότησης για την ΣΜΠΕ της Στρατηγικής που αφορά το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «PROJECT BLUE» στη θέση «Φερά Γκρεµνά – Βατούδια» της ∆.Κ. Άνω Μεράς του ∆ήµου Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου γιατί σέβεται την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας που ήταν κατά της επένδυσης. Εισηγητής του θέματος ήταν το μέλος της παράταξης από την Μύκονο κ. Μηνάς Λυριστής.

Ο κ. Γλυνός όμως απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη, του επέστησε στην προσοχή για την τήρηση των μέτρων υγιεινής στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στα πλοία της γραμμής. Ζήτησε από τον κ. Χατζημάρκο να στείλει επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα υγιεινής.

«Το θέμα δεν αφορά την τουριστική προβολή. Είναι όμως σοβαρό και πράξε αυτό που πρέπει. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα σε ότι αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς δεν εφαρμόζονται τα μέτρα υγιεινής στα πλοία που εξυπηρετούν τα νησιά μας . Κανένας από το προσωπικό των πλοίων δεν φοράει μάσκα. Πρέπει να στείλετε επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να επιβάλει την τήρηση των μέτρων υγιεινής στα πλοία.

Παρά την καλή θέληση του επικεφαλής και των μελών της παρατάξεως να στηρίξουν την οποία προσπάθεια οδηγεί τον τόπο ένα βήμα μπροστά στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν εμφανής η προσπάθεια φίμωσης της παράταξης από την πλειοψηφία .

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του συμβούλου κ. Παναγιώτη Κουνάκη τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η πρόεδρος του σώματος τον διέκοπταν συνεχώς με συνέπεια να μην μπορέσει να εκφράσει όσα θα ήθελε για τα προς συζήτηση θέματα. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Είναι μια συνήθης τακτική της περιφερειακής αρχής που θέλει συνεχώς να φιμώνει την Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου για να μην έχει λόγο για να μην εκφράζεται για να μην ακούγεται η φωνή της σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Η παράταξη δεν θα ανεχθεί τέτοια φαινόμενα. Δεν θα δεχθεί τη στέρηση της ελευθερίας του λόγου τη φίμωση και την απαξίωση των μελών της. Θα παλέψει για το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ