Ρεπορτάζ

Στ. Καρίκης: Συνάντηση για τα σχολικά κυλικεία

Συνάντηση με εκπροσώπους των μισθωτών κυλικείων στα σχολεία της Ρόδου είχε χτες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης. Βασικό αίτημά τους είναι η μείωση των μισθωμάτων, καθώς το ξέσπασμα της κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού, ανάγκασε τα σχολεία να μείνουν κλειστά ενώ βρισκόμαστε ήδη στην καλοκαιρινή περίοδο.
«Αυτοί οι μήνες που διανύουμε είναι κρίσιμοι για την προετοιμασία των σχολείων μας. Γι αυτό τον λόγο, τόσο οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, με μια μεγάλη εργολαβία που είναι σε εξέλιξη, όσο και οι Σχολικές Επιτροπές μας (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μέσα από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, σε όλο το νησί της Ρόδου. Γίνονται παρεμβάσεις σημαντικές και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο –οπότε θα ξεκινήσει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) η σχολική χρονιά. Πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση με εκπροσώπους των μισθωτών των κυλικείων για να εξετάσουμε όλοι από κοινού, το βασικό και κύριο αίτημά τους που είναι η μείωση των μισθωμάτων. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μεσολάβησε ένα τρίμηνο κατά το οποίο έμειναν τα σχολεία κλειστά ενώ τώρα διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο. Συνεπώς έχουν σημαντικά προβλήματα και πρέπει να βρεθούν λύσεις. Η δημοτική αρχή, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματά τους και θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Ευελπιστούμε και σε μια κεντρική παρέμβαση για μείωση των ενοικίων στα κυλικεία» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος κ. Καρίκης.
Επιπλέον, ανακοίνωσε πως ξεκινάει από σήμερα η διαδικασία για τις αιτήσεις σε παιδικούς σταθμούς σχετικά με την προμήθεια των Vouchers: «Από την εικόνα των αιτήσεων που έχουμε μέχρι σήμερα, είμαι σε θέση να δηλώσω ότι θα ικανοποιήσουμε το 100% των αιτήσεων που θα γίνουν. Μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο, δεν θα είναι τόσο μεγάλος ο αριθμος των αιτήσεων για τα προσχολικά κέντρα. Συνεπώς, θα είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα και να δεχτούμε όλα τα παιδιά που θα επιλέξουν τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου».

ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΚΑΤ
Όσον αφορά στις αίθουσες, ο κ. Καρίκης είπε πως αναμένονται μέχρι τον Σεπτέμβριο να παραληφθούν οι οκτώ αίθουσες οι οποίες προορίζονται για τα προσχολικά κέντρα του Δήμου Ρόδου οι οποίες θα εγκατασταθούν με σκοπό να λειτουργήσει ομαλά η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση: «Επιπλέον, έχουμε ζητήσει, ακόμη οκτώ αίθουσες από το υπουργείο Παιδείας και εντός του Αυγούστου θα έρθει σχετική εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή, για να αγοράσουμε ακόμη τρεις αίθουσες (προκάτ). Όλες αυτές οι αίθουσες θα αποτελέσουν την προσωρινή λύση μέχρι να βρούμε οριστική λύση, με την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων. Εκτιμούμε πως μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο, θα είμαστε σε θέση να έχουμε λύσει πολλά από τα κτηριακά προβλήματα σε πολλές σχολικές μονάδες στο νησί. Αυτό είναι στο πλαίσιο μιας μεγάλης προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε από πέρσι τον Οκτώβριο για την προμήθεια σχολικών αιθουσών και βλέπουμε πως, μετά από ένα έτος, θα τοποθετηθούν. Δυστυχώς, όλη αυτή η γραφειοκρατία μόνον σε βάρος της παιδείας και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, είναι».
ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΩΡΕΕΣ TABLETS
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο θα γίνει ακόμη μία χορήγηση tablets σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί της Ρόδου: «Με αυτές τις δωρεές, θα έχουμε καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών των μαθητών. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι να ξεκινήσει κανονικά και να κυλήσει ομαλά το φετινό σχολικό έτος. Ωστόσο, εμείς ως δημοτική αρχή μαζί με τις Σχολικές Επιτροπές ακολουθώντας την εντολή του δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε μια τόσο μεγάλη δράση με την χορήγηση tablets για να διευκολύνουμε τους μαθητές μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου