Πιο επίκαιρο από ποτέ καθιστά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, εντός του οποίου καλούνται να λειτουργήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία ελέω covid 19, το πάγιο αίτημα της ΕΠΣΔ να ανακτήσουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το δικαίωμα της απ’ ευθείας χρηματοδότησης των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Η συζήτηση άνοιξε από τον προηγούμενο Νοέμβριο με πρωτοβουλία της Ένωσης Δωδεκανήσου, η οποία κατάφερε να κινητοποιήσει την ΕΠΟ και να τη βγάλει μπροστά.
Ελλείψει ουσιαστικής απάντησης από την πολιτεία στο έγγραφο αίτημα που εστάλη τότε από την Ομοσπονδία, ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ, Παναγιώτης Διακοφώτης, φέρεται να επανήλθε προχθές μ’ ένα δεύτερο, αυτή τη φορά προς τη βουλευτή Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η τελευταία ενημερώθηκε διεξοδικά για το πρόβλημα και ανέλαβε να το συμπεριλάβει ανάμεσα στα θέματα, τα οποία θα συζήσει στην επικείμενη συνάντησή της με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.
Προκειμένου να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους και να επιβιώσουν, ειδικά τα ποδοσφαιρικά σωματεία των μικρών νησιών χρειάζονται τη βοήθεια των Δήμων, στους οποίους στην παρούσα φάση δεν επιτρέπεται να διαθέσουν χρήματα ούτε για να καλύψουν, έστω και μερικώς, τα έξοδα των πολλών και δαπανηρών μετακινήσεων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ