Σήμερα νωρίς το απόγευμα θα δουν το φως της δημοσιότητας οι προκηρύξεις των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπάρχει η ισχυρή πιθανότητα να υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΔ, η οποία θα συνεδριάσει προκειμένου να επεξεργαστεί τις τελευταίες λεπτομέρειες και να επικυρώσει τις εισηγήσεις της αρμόδιας Επιτροπής Πρωταθλήματος, φέρεται έτοιμη να αλλάξει τον σχεδιασμό της για τα πρωταθλήματα Κ 15 και Κ 14 και να προχωρήσει στην ενοποίησή τους.
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που ωθούν τους παράγοντες της Ένωσης στην απόφαση να ανακατέψουν την «τράπουλα» στο παρά ένα.
Πρώτον, εκτιμάται πως οι οικονομικές συνθήκες είναι τόσο δυσμενείς, που πολλά σωματεία θα δυσκολευτούν να συντηρήσουν δύο αναπτυξιακές ομάδες και να υποστηρίξουν τη συμμετοχή τους σ’ ένα πρωτάθλημα.
Δεύτερον, λαμβάνεται υπόψη πως τα ασφυκτικά ηλικιακά όρια, ειδικά στην κατηγορία Κ 15, θα καταστήσουν προβληματική τη διαδικασία στελέχωσης των ομάδων, καθώς ο αριθμός των παιδιών που έχουν γεννηθεί το 2006 δεν καλύπτει τις ανάγκες.
Η ΕΠΣΔ φέρεται να έχει ήδη ενημερώσει για τις προθέσεις της την ΕΠΟ, εξασφαλίζοντας τη συγκατάθεσή της στις προωθούμενες αλλαγές.
Άλλες παρεμβάσεις στο προσχέδιο των προκηρύξεων δεν προβλέπεται να γίνουν.
Υπενθυμίζεται, πως βάσει των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί, οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 10 Αυγούστου για την Α’ κατηγορία, μέχρι τις 12 Αυγούστου για τη Β’ κατηγορία και μέχρι τις 31 Αυγούστου για τη Γ’ κατηγορία, για το κύπελλο Δωδεκανήσου και για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα Κ 17 και Κ 14-15.
Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου (ταυτόχρονα θα παιχθεί η πρώτη φάση του κυπέλλου) και μία εβδομάδα αργότερα αυτό της Β’ κατηγορίας ομίλου Ρόδου, όπως και αυτό της Γ’ κατηγορίας.
Στα νησιά η χρονιά θα ξεκινήσει το διήμερο 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ