ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σήμερα οι προκηρύξεις της ΕΠΣΔ, αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Παύλος Nτοκόουπιλ 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΠΣΔ- ΚΛΗΡΩΣΗ (8)

Σήμερα νωρίς το από­γευμα θα δουν το φως της δημο­σιό­τη­τας οι προ­κη­ρύ­ξεις των ποδο­σφαι­ρι­κών διορ­γα­νώ­σεων αγω­νι­στι­κής περιό­δου 2020-2021 και όπως ανα­φέ­ρουν οι πλη­ρο­φο­ρίες, υπάρχει η ισχυρή πιθα­νό­τητα να υπάρ­ξουν αλλαγές της τελευ­ταίας στιγμής.

Η Εκτε­λε­στική Επι­τροπή της ΕΠΣΔ, η οποία θα συνε­δριά­σει προ­κει­μέ­νου να επε­ξερ­γα­στεί τις τελευ­ταίες λεπτο­μέ­ρειες και να επι­κυ­ρώ­σει τις ειση­γή­σεις της αρμό­διας Επι­τρο­πής Πρω­τα­θλή­μα­τος, φέρεται έτοιμη να αλλάξει τον σχε­δια­σμό της για τα πρω­τα­θλή­ματα Κ 15 και Κ 14 και να προ­χω­ρή­σει στην ενο­ποί­ησή τους.

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που ωθούν τους παρά­γο­ντες της Ένωσης στην απόφαση να ανα­κα­τέ­ψουν την «τρά­πουλα» στο παρά ένα.

Πρώτον, εκτι­μά­ται πως οι οικο­νο­μι­κές συν­θή­κες είναι τόσο δυσμε­νείς, που πολλά σωμα­τεία θα δυσκο­λευ­τούν να συντη­ρή­σουν δύο ανα­πτυ­ξια­κές ομάδες και να υπο­στη­ρί­ξουν τη συμ­με­τοχή τους σ’ ένα πρω­τά­θλημα.

Δεύ­τε­ρον, λαμ­βά­νε­ται υπόψη πως τα ασφυ­κτικά ηλι­κιακά όρια, ειδικά στην κατη­γο­ρία Κ 15, θα κατα­στή­σουν προ­βλη­μα­τική τη δια­δι­κα­σία στε­λέ­χω­σης των ομάδων, καθώς ο αριθμός των παιδιών που έχουν γεν­νη­θεί το 2006 δεν καλύ­πτει τις ανάγκες.

Η ΕΠΣΔ φέρεται να έχει ήδη ενη­με­ρώ­σει για τις προ­θέ­σεις της την ΕΠΟ, εξα­σφα­λί­ζο­ντας τη συγκα­τά­θεσή της στις προ­ω­θού­με­νες αλλαγές.

Άλλες παρεμ­βά­σεις στο προ­σχέ­διο των προ­κη­ρύ­ξεων δεν προ­βλέ­πε­ται να γίνουν.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, πως βάσει των όσων έχουν ήδη ανα­κοι­νω­θεί, οι δηλώ­σεις συμ­με­το­χής των σωμα­τείων θα γίνο­νται δεκτές μέχρι τις 10 Αυγού­στου για την Α’ κατη­γο­ρία, μέχρι τις 12 Αυγού­στου για τη Β’ κατη­γο­ρία και μέχρι τις 31 Αυγού­στου για τη Γ’ κατη­γο­ρία, για το κύπελλο Δωδε­κα­νή­σου και για τα ανα­πτυ­ξιακά πρω­τα­θλή­ματα Κ 17 και Κ 14-15.

Το πρω­τά­θλημα της Α’ κατη­γο­ρίας θα ξεκι­νή­σει το σαβ­βα­το­κύ­ριακο 17-18 Οκτω­βρίου (ταυ­τό­χρονα θα παιχθεί η πρώτη φάση του κυπέλ­λου) και μία εβδο­μάδα αργό­τερα αυτό της Β’ κατη­γο­ρίας ομίλου Ρόδου, όπως και αυτό της Γ’ κατη­γο­ρίας.

Στα νησιά η χρονιά θα ξεκι­νή­σει το διήμερο 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμ­βρίου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.