Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20, 26 και 49 ετών για απόπειρα ζωοκλοπής από δύο ή περισσότερα άτομα από κοινού, για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη, για ζωοκτονία και για παράνομη οπλοφορία.
Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, μετά την απολογία τους, τον Φεβρουάριο του 2020.
Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να παγιδεύσουν ζώα από κοπάδι αιγοπροβάτων στην Τσαμπίκα, με σκοπό τη θανάτωση και περαιτέρω εκμετάλλευση του κρέατός τους, ιδιοκτησίας του Αντωνίου Σαρικά του Ιακώβου.
Οι δράστες συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό και στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες παγίδες και κόφτης συρμάτων, δυο μαχαίρια κι ένας μπαλτάς, τεμάχια κρέατος αιγοπροβάτων συνολικού βάρους 14 κιλών.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κκ. Στ. Κιουρτζής και Πόπη Αναστασιάδη, του δικηγορικού γραφείου Μιχαήλ Κόκκινος – Στέλιος Κιουρτζής και Συνεργάτες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ