Η τουριστική κίνηση έχει αρχίσει να αυξάνεται στο νησί της Ρόδου, έπειτα από το άνοιγμα της αγοράς της Μ. Βρετανίας. Έμποροι και καταστηματάρχες εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, καθώς τότε εκτιμάται ότι οι τουριστικές ροές θα παρουσιάσουν κάποια ικανοποιητική αύξηση. Μπορεί τα περισσότερα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές να παραμένουν κλειστά, σταδιακά αναμένεται όμως ότι θα ανοίξουν τα περισσότερα, γεγονός που θα χαρίσει μία αίσθηση ζωντάνιας στο νησί.
«Η κίνηση στην αγορά παραμένει εξαιρετικά υποτονική. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς πολύ εύκολα. Τόσο στο Φαληράκι, όσο και στην Ιαλυσό, ακόμη και στο Νιοχώρι ή και σε κάποιες γειτονιές στην Παλιά Πόλη, τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά. Παρόλα αυτά, υπάρχει προσδοκία για την τόνωση της κίνησης τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και αυτή η προσδοκία μας κάνει να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο. Βέβαια, κανείς δεν περιμένει ότι θα βγάλει κάποιο κέρδος. Όλοι ελπίζουν τουλάχιστον να βγάλουν έστω τα έξοδά τους, διαφορετικά οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου, Νίκος Τσούλλος και συμπλήρωσε:
«Η εικόνα που έχουμε από τα τουριστικά λεωφορεία ή τα ταξί φανερώνει την κίνηση που υπάρχει. Παραμένουν ακόμη περιορισμένα τα πράγματα, όμως μετά και το άνοιγμα νέων αγορών θα αυξηθούν οι ροές στο νησί. Αυτό που δεν γνωρίζουμε βέβαια, είναι κατά πόσο οι επισκέπτες θα κυκλοφορούν στην αγορά ή θα προτιμούν να είναι περιορισμένοι στα ξενοδοχεία. Όπως αντιλαμβάνεστε ο περιορισμένος συγκριτικά με άλλες χρονιές αριθμός επισκεπτών και ο περιορισμός τους στο ξενοδοχειακό περιβάλλον δεν θα ωφελήσουν την αγορά. Ελπίζουμε παρ’ όλα αυτά στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για όλους μας».
Σημειώνεται ότι από τις 20 Ιουλίου θα επιτραπούν ξανά οι πτήσεις από τη Σουηδία. Στη Ρόδο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αναμένονται τσάρτερ από τις 22 Ιουλίου. Μπορεί να προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με την άφιξη πτήσης της TUI από τη Σουηδία στη Ρόδο όσο επικρατούσε η απαγόρευση, η συγκεκριμένη αγορά παραμένει μία από τις βασικές για τον προορισμό και η παρουσία των τουριστών εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην τόνωση της κίνησης.
Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πυκνώσουν και οι πτήσεις από την Αγγλία, αν και οι πληρότητες παραμένουν ακόμη χαμηλές. Τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν πώς σε περίπτωση που κυλήσουν ομαλά οι επόμενες δύο εβδομάδες και δεν υπάρξουν πάσης φύσεως ευτράπελα, τότε οι τουριστικές ροές θα παρουσιάσουν σημαντική αύξηση με την παρουσία των επισκεπτών να γίνεται πλέον αισθητή στον προορισμό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ