ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κληρώνει» για το Ροδίων Άθλησις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ

Την Πα­ρα­σκευή 20 Ιου­λί­ου θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν οι κλη­ρώ­σεις των εθνι­κών πρω­τα­θλη­μά­των βόλεϊ. Συ­γκε­κρι­μέ­να, στα γρα­φεία της Ε.Ο.ΠΕ. και ώρα 12.00 θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν οι κλη­ρώ­σεις των πρω­τα­θλη­μά­των της Volleyleague Γυ­ναι­κών, Pre League και Α2 Αν­δρών και Γυ­ναι­κών.

Το Ρο­δί­ων Άθλη­σις έχει το­πο­θε­τη­θεί στον 1ο υπο­ό­μι­λο του Α’ ομί­λου της Α2 Αν­δρών, όμως πε­ρι­μέ­νει σή­με­ρα τα ευ­χά­ρι­στα «μα­ντά­τα» από την ΕΟΠΕ για να πάρει το «ει­σι­τή­ριο» για τη Volley League.

Οι ομά­δες της Volleyleague Γυ­ναι­κών

Ολυ­μπια­κός, Άρης, ΑΟ Θήρας, Μα­κε­δό­νες Αξιού, Παν­να­ξια­κός, Αίας Ευό­σμου, ΓΣ Ηλιού­πο­λης, Πορ­φύ­ρας, Μαρ­κό­που­λο, Κό­ριν­θος, Θέ­τι­δα Βού­λας, Ηλυ­σια­κός.

Οι ομά­δες της Pre League

ΑΕΚ, Πα­να­θη­ναϊ­κός, ΠΑΟΚ, Αι­γά­λεω, Άρ­τε­μις Κο­ρυ­δαλ­λού, ΦΟ Βρι­λησ­σί­ων, ΖΑΟΝ, Ηρα­κλής Κη­φι­σιάς, ΑΟ Λα­μί­ας, Μεσ­σα­ρά, Πα­νιώ­νιος, ΧΑΝΘ.

Οι ομά­δες της Α2 Γυ­ναι­κών

Α’ όμι­λος: Αγία Πα­ρα­σκευή, Αμα­ζό­νες Νέας Ερυ­θραί­ας, Απόλ­λων Κα­λα­μά­τας, Απόλ­λων Πα­τρών, ΟΦΑ Απόλ­λώ­νιος, Αστέ­ρας Αγίου Δη­μη­τρί­ου, Ένωση Βύ­ρω­να, ΑΘΛΕΣ Ηρα­κλεί­ου, ΑΣ Νη­ρέ­ας, Μεσ­ση­νια­κός, Πε­τρού­πο­λη, Πο­σει­δώ­νας Λου­τρα­κί­ου.

Β’ όμι­λος: Ακα­δη­μί­ες Πρω­τα­θλη­τών Πεύ­κων, Ασκλη­πιός Τρι­κά­λων, ΑΣ Γιάν­νε­να, ΓΣ Δρά­μας, Ελ­πί­δα Αμπε­λο­κή­πων, Ένωση Ελασ­σό­νας, ΑΟ Κα­βά­λας, ΑΣΚ Λα­γκα­δάς, ΕΑ Λα­ρί­σης, Ναύ­αρ­χος Βό­τσης, Νέα Γενεά, Νίκη Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, ΕΟ Σταυ­ρού­πο­λης.

*Στην Α2 Γυ­ναι­κών στον Β’ Όμιλο ο ΑΟ Νέας Βύσ­σας έκανε επι­λο­γή χα­μη­λό­τε­ρης κα­τη­γο­ρί­ας και με από­φα­ση του ΔΣ δεν αντι­κα­τα­στά­θη­κε.

Οι ομά­δες της Α2 Αν­δρών

Α’ όμι­λος – 1ος υπο­ό­μι­λος: ΑΟ Αι­για­λέ­ων, Κα­λα­μά­τα 80, Ολυ­μπιά­δα Πα­τρών, ΟΦΗ, Πα­νε­ρυ­θραϊ­κός, Πα­νιώ­νιος, Ρο­δί­ων Άθλη­σις, Φοί­βος Με­λισ­σί­ων.

Α’ όμι­λος – 2ος υπο­ό­μι­λος: Απόλ­λων Αθη­νών, ΑΕ Αρ­με­νί­ων, Δρα­πε­τσώ­να, Κέρ­κης Σάμου, Κό­ροι­βος Αμα­λιά­δας, Νέοι Βύ­ρω­νος, Πα­να­χαϊ­κή.

Β’ όμι­λος: Άθλος Ορε­στιά­δας, Ανα­γέν­νη­ση Άρτας, Απόλ­λων Κα­λα­μα­ριάς, Ελ­πί­δα Αμπε­λο­κή­πων, ΣΠΑ Καρ­δί­τσας, Μα­κε­δο­νι­κός, Νέ­στο­ρας, Νίκη Αι­γι­νί­ου, ΑΕΝ Πα­νο­ρά­μα­τος, Πή­γα­σος Πο­λί­χνης, ΣΦΚ Πιε­ρι­κός, ΑΟ Σερ­ρών, ΧΑΝΘ.

*Στην Α2 Αν­δρών στον Β’ Όμιλο δεν δή­λω­σε συμ­με­το­χή ο ΑΓΣ Ιω­αν­νί­νων και με από­φα­ση του ΔΣ δεν αντι­κα­τα­στά­θη­κε.

Σή­με­ρα τα… σπου­δαία

H εί­δη­ση πως ο Εθνι­κός Πει­ραιώς δεν θα κα­τα­φέ­ρει να αγω­νι­στεί στην Volley League την αγω­νι­στι­κή πε­ρί­ο­δο 2018-19 έχει ση­μά­νει συ­να­γερ­μό σε αρε­κτούς συλ­λό­γους που θέ­λουν να δο­κι­μά­σουν τις δυ­νά­μεις του στο κο­ρυ­φαίο και πιο αντα­γω­νι­στι­κό πρω­τά­θλη­μα διεκ­δι­κώ­ντας μέσω wild card την θέση που θα «χη­ρέ­ψει».

Ο πρώ­τος σύλ­λο­γος που θα ρω­τη­θεί είναι ο Απόλ­λων Αθη­νών. Δύ­σκο­λα θα απα­ντή­σει θε­τι­κά λόγω οι­κο­νο­μι­κής στε­νό­τη­τας. Σε πε­ρί­πτω­ση άρ­νη­σης, σειρά παίρ­νει η Ρο­διων Άθλη­σις που έχει φι­λο­δο­ξί­ες, λόγω και της πρό­σλη­ψης του Σπύ­ρου Γκο­λί­τση. Και οι δυο ομά­δες είναι πρώ­τες επι­λα­χού­σες από τον Νότο. Εφό­σον δεν υπάρ­ξει θε­τι­κή απά­ντη­ση, τότε θα ενερ­γο­ποι­η­θεί η wild card και θα μπουν στην κούρ­σα η ΧΑΝΘ και ο Άθλος Ορε­στιά­δας, που είναι από τον Βορρά.

Από τη στιγ­μή που ο Εθνι­κός Πει­ραιώς θα δη­λώ­σει κι επί­ση­μα την απο­χώ­ρη­ση του από το πρω­τά­θλη­μα της Volley League 2018-19 θα πρέ­πει να γίνει άμεσα η προ­κή­ρυ­ξη της θέσης. Μέχρι σή­με­ρα δεν είχε ενερ­γο­ποι­η­θεί ο κα­νο­νι­σμός της wild card και δυ­στυ­χώς τα κρι­τή­ρια δεν είναι ξε­κά­θα­ρα.

Πρό­θε­ση της ΕΟΠΕ – που έχει εκ­φρα­στεί ανε­πί­ση­μα από στε­λέ­χη της – είναι να έχει προ­τε­ραιό­τη­τα ομάδα με πρώτο το γε­ω­γρα­φι­κό κρι­τή­ριο ώστε να μην δη­μιουρ­γη­θούν κενά και ανα­τρο­πή ισορ­ρο­πιών στην Α2 αν­δρών αλλά και στα το­πι­κά.

Και η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ θα πρέ­πει κά­ποια στιγ­μή να δια­τυ­πώ­σουν ξε­κά­θα­ρα τα κρι­τή­ρια ώστε ο κάθε εν­δια­φε­ρό­με­νος να με­τρά­ει τις δυ­νά­μεις του και να κάνει τον προ­γραμ­μα­τι­σμό του.

Άλλο ένα σο­βα­ρό θέμα είναι ο προ­γραμ­μα­τι­σμός και η στε­λέ­χω­ση των ομά­δων που θα έχουν wild card καθώς ήδη βρι­σκό­μα­στε στα μέσα Ιου­λί­ου και θα πρέ­πει να παρ­θούν απο­φά­σεις για μπά­τζετ, με­τα­γρα­φές κλπ. Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση το θέμα ανα­μέ­νε­ται να συ­ζη­τη­θεί στο προ­σε­χές Δ.Σ. που θα γίνει σή­με­ρα το από­γευ­μα.

Ανα­νέ­ω­σε και ο Μα­κρής

Για 7η συ­νε­χή χρο­νιά θα συ­νε­χί­σει να αγω­νί­ζε­ται στο Ρο­δί­ων Άθλη­σις ο «αρ­χη­γός» της αν­δρι­κής ομά­δας βόλεϊ, Νίκος Μα­κρής. Η σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση:

«Ο Νίκος Μα­κρής, αγω­νί­ζε­ται με τα χρώ­μα­τα του σω­μα­τεί­ου μας, από την πρώτη μέρα λει­τουρ­γί­ας του τμή­μα­τος βόλεϊ και έχει συμ­βά­λει στο μέ­γι­στο βαθμό, τόσο στην ορ­γά­νω­ση όσο και στην εξέ­λι­ξη όλων των τμη­μά­των .

Είναι τιμή μας να εκ­προ­σω­πού­μα­στε από αθλη­τές τέ­τοιου επι­πέ­δου, τόσο  εντός όσο και εκτός των γη­πέ­δων. Αρ­χη­γός από την πρώτη στιγ­μή, αρ­χη­γός για πάντα!».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.