Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζεται από το Δήμο Ρόδου η διαφημιστική καμπάνια

Συνεχίζεται η διαφημιστική καμπάνια του Δήμου Ρόδου και του ΠΡΟΤΟΥΡ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τουρισμού με στόχο να μην χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν.
Αυτό δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων (και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ) κ. Αλέξανδρος Κολιάδης στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έκανε, για την πορεία της τουριστικής περιόδου στο νησί της Ρόδου:
«Η τουριστική περίοδος, ξεκίνησε ήδη. Είναι γεγονός πως πέρσι τέτοια εποχή δεν είχαμε τουρίστες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η αλήθεια είναι όμως, ότι μέχρι σήμερα, η σεζόν δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα θέλαμε να είναι. Οι επισκέπτες είναι ακόμη λίγοι, η αγορά ‘δεινοπαθεί’, ενώ οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες βρίσκονται ακόμη σε πολύ δύσκολη θέση αφού θέλουν να ανοίξουν, αλλά τα έξοδα είναι πολλά και το κόστος είναι τεράστιο.
Η αβεβαιότητα παραμένει σχετικά με την εξέλιξη της σεζόν αφού όλα μεταβάλλονται καθημερινά αλλά και ανά εβδομάδα.
Το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι η βασική μας αγορά, μας απασχολεί πολύ εδώ στη Ρόδο. Υπάρχουν επιχειρήσεις που κατά το 90% στηρίζονται στην βρετανική αγορά που παραμένουν ακόμη κλειστές.
Συνεπώς, δεν εξαρτώνται όλα από το τι κάνουμε εμείς. Εξαρτώνται και από τις αποφάσεις των άλλων χωρών. Αυτό σημαίνει πως τα πράγματα είναι ακόμη αρκετά δύσκολα και φαίνεται πως έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας.
Προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα πιο θετικά και να συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να κάνουμε το νησί μας ‘πράσινο προορισμό’ ασφαλές ώστε να προσελκύσουμε πιο εύκολα τους δυνητικούς επισκέπτες μας. Ας ευχηθούμε ότι τους επόμενους 4-5 μήνες θα καλύψουμε όσα κενά δημιουργήθηκαν από τον περασμένο χρόνο».

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΟΥΡ
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΡΟΤΟΥΡ, ο κ. Κολιάδης ξεκαθάρισε τα εξής: «Οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε με τους τουρ οπερέιτορ καθώς αυτοί είναι που έχουν την ευθύνη να φέρνουν τον κόσμο στο νησί μας.
Είμαστε σε πλήρη επαφή και σε συνεργασία με τους τουρ οπερέιτορ ενώ θα συνεχίσουμε την προβολή και διαφήμιση της Ρόδου σε συνεργασία και με την Διεύθυνση Τουρισμού και τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ταρασλιά ώστε να κάνουμε κάθε απαραίτητη κίνηση για να μην χαθεί η φετινή χρονιά».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ seatrack
Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του Συλλόγου ΑμεΑ σχετικά με τον πτυσσόμενο διάδρομο (seatrack) ο οποίος εξασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα (και βοηθά, κατ’ επέκταση τα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα) ο κ. Κολιάδης δήλωσε τα εξής:
«Σχετικά με τις καταγγελίες για τον πτυσσόμενο διάδρομο (seatrack) είχε γίνει ο διαγωνισμός τον Οκτώβριο του 2020 για τον οποίο κατατέθηκε μια ένσταση με συνέπεια να σημειωθεί καθυστέρηση πάνω από έξι μήνες για να μπορούμε να προχωρήσουμε.
Με όλα αυτά, φτάσαμε να έχουμε καθυστερήσει τόσο πολύ. Αποφασίσαμε ως ΔΟΠΑΡ να κάνουμε μια αλλαγή μέχρι να ολοκληρωθεί το θέμα με τον διαγωνισμό για να διευκολύνουμε τα ΑμεΑ αλλά και όσους έχουν κάποιο κινητικό πρόβλημα ή κάποιο ατύχημα –αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε μια υπεύθυνη δημοτική αρχή».
Σημειώνεται πως ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες κατήγγειλε τον Δήμο Ρόδου για κωλυσιεργία στο θέμα, με κίνδυνο να χαθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες της Ρόδου ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ίσως αυτή να οφείλεται σε επιχειρηματικές φατρίες που δεν επιθυμούν την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα σε πολυσύχναστες παραλίες για να μην αλλοιώνεται η εικόνα των επιχειρήσεων τους.
Μέσω του ΕΣΠΑ έχει εγκριθεί ποσό 240 χιλιάδων ευρώ για συστήματα πρόσβασης στις παραλίες ΕΛΛΗ, Φαληρακίου, Αφάντου και Λίνδου, ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες από τον Οκτώβριο του 2020, αυτά δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί.

ΦΩΤΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΪΖΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου