Ρεπορτάζ

Μετά τα δύο νέα ΚΕΠ σε Λίνδο και Ν. Ρόδο έρχεται και ένα στα Κοσκινού

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν τα δύο νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στο νησί της Ρόδου (όπως αποκάλυψε η «δ») που θα δημιουργηθούν στη Λίνδο και στην περιοχή του Άη-Γιάννη στην πόλη της Ρόδου. O αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Εξυπηρέτησης του πολίτη, Γιάννης Καμπούρης, εισηγήθηκε και την δημιουργία τρίτου ΚΕΠ, στην περιοχή Κοσκινού, καθώς οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα. Στην επιστολή του προς τον δήμαρχο Ρόδου, αναφέρονται τα εξής:
ΘΕΜΑ: «Δημιουργία Γραφείου ΚΕΠ στη Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού»
Έχοντας υπόψη την έλλειψη ΚΕΠ στη Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού αλλά και των αιτημάτων των πολιτών, των επισκεπτών και των φορέων της κοινότητας οι οποίοι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν σε άλλο ΚΕΠ είτε στην πόλη της Ρόδου, είτε στη Δ.Κ. Καλυθιών για να εξυπηρετηθούν προτείνεται η δημιουργία γραφείου ΚΕΠ στη Δ.Κ. Κοσκινού ως παράρτημα του Τμήματος ΚΕΠ Καλυθιών, της Δ.Κ. Καλλιθέας. Το συγκεκριμένο υπό σύσταση γραφείο ΚΕΠ της Κοινότητας Κοσκινού θα μπορεί να εξυπηρετεί περί τους 10.000 κατοίκους της Κοινότητας.
Το γραφείο θα στεγαστεί εντός του Δημοτικού Καταστήματος της Δ.Κ. Κοσκινού όπου υπάρχει κατάλληλος χώρος, ο οποίος μάλιστα πληροί τις προδιαγραφές για να λάβουμε τη σχετική έγκριση λειτουργίας από το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο χώρος είναι προσβάσιμος στα άτομα με κινητικά προβλήματα και υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης τουαλέτας για ΑΜΕΑ. Εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους που θα το στελεχώσουν αλλά και για τους πολίτες που θα εξυπηρετούνται. Το κόστος δημιουργίας του είναι ασήμαντο, διότι υπάρχει ο χώρος και ο εξοπλισμός και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Δήμο Ρόδου. Η σύσταση του συγκεκριμένου γραφείου προβλέπεται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και θα στελεχωθεί από υπαλλήλους του Δήμου μας. Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου γραφείου ΚΕΠ διατυπώθηκε η σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κοσκινού».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου