ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευχαριστημένοι δηλώνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ – Eύκολα τα θέματα των νέων ελληνικών

news room 2 λεπτά ανάγνωση
μαθητες

Στο μάθημα των Νέων Ελλη­νι­κών (Γενικής Παι­δείας) εξε­τά­στη­καν χθες, οι μαθητές των ΕΠΑΛ στο πλαίσιο των Πανελ­λή­νιων Εξε­τά­σεων. Οι υπο­ψή­φιοι των ΕΠΑΛ κλή­θη­καν να ανα­πτύ­ξουν μία ομιλία, που απευ­θύ­νε­ται στους συμ­μα­θη­τές και στις συμ­μα­θή­τριές τους, με θέμα τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προ­στα­τέ­ψουν το υδάτινο στοι­χείο.

Το κείμενο στο οποίο βασί­στηκε το θέμα της έκθεσης και οι ερω­τή­σεις, ήταν δια­σκευή άρθρου του Κοσμά Βίδου για την Παγκό­σμια Ημέρα για το Νερό, το οποίο δημο­σιεύ­θηκε τον περα­σμένο Μάρτιο σε εβδο­μα­διαίο περιο­δικό. Στο δεύτερο μέρος της εξέ­τα­σης, οι υπο­ψή­φιοι κλή­θη­καν να απα­ντή­σουν σε ερω­τή­σεις πάνω σε από­σπα­σμα που προ­έρ­χε­ται από τη 13η ιστορία του μυθι­στο­ρή­μα­τος του Ίταλο Καλβίνο «Μαρ­κο­βάλ­ντο ή Οι εποχές στην πόλη», με τίτλο: «Πού είναι πιο γαλά­ζιος ο ποταμός». Οι μαθητές χαρα­κτή­ρι­ζαν τα θέματα ως εξαι­ρε­τικά εύκολα και έβγαι­ναν από τα εξε­τα­στικά κέντρα με ένα πλατύ χαμό­γελο. Οι υπο­ψή­φιοι των ΕΠΑΛ στη Ρόδο είναι συνο­λικά 127 και χθες, πρώτη μέρα των πανελ­λη­νίων, δεν παρου­σιά­στη­καν οι 19 εξ αυτών.

Σχετικά με τα θέματα στο μάθημα των Νέων Ελλη­νι­κών και την προ­ε­τοι­μα­σία εν μέσω παν­δη­μίας οι μαθητές δήλωσαν τα εξής:

Ράι Ισμα­λήλι

Αν και δεν προ­ε­τοι­μά­στηκα πολύ καλά, βρήκα εύκολα τα θέματα. Έγραψα καλά, πολύ πιο καλά απ’ ό,τι περί­μενα.

Τασούλα Παπα­θα­ρε­νού

Ήταν εξαι­ρε­τικά εύκολα τα θέματα. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανα­με­νό­μενα, αλλά ήταν πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι θα περι­μέ­ναμε, πράγμα ευχά­ρι­στο αφού λόγω της παν­δη­μίας και της καρα­ντί­νας, εκ των πραγ­μά­των απο­συ­ντο­νι­στή­καμε και επη­ρε­α­στή­καμε ως προς την προ­ε­τοι­μα­σία μας.

Μαρία Δελη­μπάση

Ήταν πολύ εύκολα τα θέματα. Ξεκι­νή­σαμε καλά. Μας έλειψε η επαφή με το σχολείο το διά­στημα της καρα­ντί­νας. Είναι δια­φο­ρε­τικά να έχεις τους καθη­γη­τές δίπλα σου και να σου λύνουν την κάθε απορία.

Τσα­μπίκα Κακα­κιού

Η αλήθεια είναι ότι περι­μέ­ναμε κάποιο θέμα σχετικά με την παν­δη­μία. Εκεί ποντά­ραμε. Ωστόσο το θέμα της έκθεσης που έπεσε τελικά ήταν από τα πιο εύκολα που θα μπο­ρού­σαν να έχουν επι­λε­γεί. Έπρεπε να κάνουμε περισ­σό­τε­ρες ώρες στο φρο­ντι­στή­ριο, αφού δεν είχαμε άμεση επαφή με το σχολείο. Το μόνο θετικό ήταν που μειώ­θηκε η ύλη και είχαμε λιγό­τερο φόρτο τελικά.

Άννα Βαλαή

Ήταν εύκολα τα θέματα. Κάποιες ασκή­σεις ήταν κάπως δυσκο­λό­τε­ρες. Προ­σω­πικά δεν θα έλεγα ότι μου έλειψε η επαφή με το σχολείο. Σε κάθε απορία μου, μου απα­ντού­σαν μέσω email οι καθη­γη­τές μου.

Παντε­λής Μαρκιού

Το θέμα της έκθεσης δεν το περί­μενα. Μπορώ να πω ότι ήταν άγνωστο. Προ­ε­τοι­μά­στηκα αρκετά καλά και θέλω να περάσω στην ΑΣΤΕΡ. Η καρα­ντίνα μας κράτησε πίσω… Υπήρχε όμως αρκετός χρόνος για να δια­βά­σουμε, ενώ κάναμε και δια­δι­κτυακά μαθή­ματα που βοή­θη­σαν.

Άννα Εξα­δα­κτύ­λου

Τα θέματα ήταν πολύ πιο εύκολα από αυτά που περι­μέ­ναμε. Το θέμα της έκθεσης είχε να κάνει με το νερό και ήταν αρκετά βατό. Γενι­κό­τερα με μία μέτρια προ­ε­τοι­μα­σία μπο­ρούσε να τα πάει κανείς αρκετά καλά. Προ­σω­πικά, είχα επαφή με τους καθη­γη­τές μου όλο το διά­στημα της παν­δη­μίας.

Παύλος Δια­κά­κης

Δεν μπορώ να πω ότι προ­ε­τοι­μά­στηκα πολύ καλά. Τα θέματα ήταν όμως πολύ πιο εύκολα από αυτά που περί­μενα. Είμαι ευχα­ρι­στη­μέ­νος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.