Ειδήσεις

Σε ποια νησιά θα ταξιδέψουν οι Ελληνες φέτος το καλοκαίρι

Η Μύκονος αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στις προτιμήσεις των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι με βάση τις κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Τα στοιχεία προέρχονται από την travelplanet24 και συγκεντρώθηκαν με βάση τις κρατήσεις που έγιναν από 01.01.2017 έως 14.06.2017 για την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο 01.06.2017-31.08.2017 και- μάλιστα- γίνεται σύγκρισή με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Με βάση λοιπόν τις κρατήσεις, από τις αρχές του έτους, ως δημοφιλέστεροι προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι, αναδείχθηκαν τα νησιά των Κυκλάδων με πρώτη σε κρατήσεις την Μύκονο και ακολουθούν η Πάρος, η Τήνος, η Κέα και η Νάξος.

Το φετινό καλοκαίρι, οι Έλληνες κλείνουν τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια για να ταξιδέψουν προς τα ελληνικά νησιά, οριακά φθηνότερα σε σύγκριση με την περσυνή χρονιά (-0.6% κάτα μέσο όρο) με τις τιμές των κρατήσεων, να κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 168 ευρώ. Ως οι πέντε πιο δημοφιλείς ακτοπλοϊκές εταιρείες, για το 2017, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της travelplanet24, αναδεικνύονται η Hellenic Seaways, η Blue Star Ferries, η Sea Jets, η Fast Ferries και η Golden Fast Ferries.

Οι κρατήσεις μέσω κινητών συσκευών όπως tablets και smartphones έχουν σταθερή ανοδική πορεία, καθώς σημειώνεται αύξηση 36% (σε σχέση με το 2016). Επιπλέον, οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν κατά 56% από γυναίκες και κατά 44% από άνδρες.

Επιπλέον όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας, το 47% των ακτοπλοϊκών κρατήσεων περιλαμβάνει και κάποιο όχημα είτε αυτοκίνητο (88%), είτε μηχανή (11%), ενώ 7 στις 10 κρατήσεις αφορούν εισιτήρια μετ’επιστροφής.

newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου