Ειδήσεις

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα»

Την πρότασή για κάλυψη των δαπανών της δημόσιας υγείας μέσω της φορολόγησης του τζόγου, επαναφέρει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε για την έλλειψη ολοήμερης ιατρικής κάλυψης στο αεροδρόμιο της Ρόδου και το κλειστό φαρμακείο, θέματα τα οποία έχει αναδείξει η «δημοκρατική» μέσα από πολλά ρεπορτάζ.
Ο κ. Δ. Κρεμαστινός εκτιμά ότι θα χρειαστεί να κατατεθούν περισσότερες από μια ερωτήσεις στη Βουλή για να πάρει απάντηση, υπενθυμίζοντας ότι για την περιβόητη ηλεκτρική σκάλα του αεροδρομίου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια και να κατατεθούν 5 ερωτήσεις για να επαναλειτουργήσει.
«Αν ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό στο αεροδρόμιο, όπως ένα καρδιακό επεισόδιο, και δεν υπάρχει γιατρός αντιλαμβάνεσθε τι θα σημάνει αυτό για την Ρόδο ως τουριστικό προορισμό. Μέχρι στιγμής έχουμε σταθεί πολύ τυχεροί, δεν ξέρω όμως για πόσο θα μας βοηθάει η τύχη. Υποχρεωτικά θα ξανακαταθέσω ερώτηση για το θέμα και θα το κάνω όσες φορές χρειαστεί. Για να διορθωθεί η ηλεκτρική σκάλα του αεροδρομίου χρειάστηκαν 13 χρόνια και πέντε ερωτήσεις σε διάστημα μιας τετραετίας, δεν είμαι λοιπόν τόσο αισιόδοξος ότι με μια ερώτηση που κατατέθηκε θα δοθεί απάντηση στην Βουλή για το ιατρείο και το φαρμακείο του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ».
Όπως είπε ο κ. Δ. Κρεμαστινός οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας είναι τεράστιες διότι κανείς δεν σκέφτηκε και δεν ασχολήθηκε σοβαρά πώς θα αντιμετωπιστεί οικονομοτεχνικά το ζήτημα. «Το εθνικό σύστημα υγείας έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα. Χρειάζονται πόροι για να στελεχωθούν οι μονάδες υγείας, να διορθωθούν τα μηχανήματα και πόροι δεν υπάρχουν. Ως υπουργός Υγείας είχα καλέσει το London School of Economics, για να εκπονήσει μελέτη σχετικά με την εύρεση πόρων. Ο πρύτανής του London School of Economics ήταν σύμβουλός μου στο Υπουργείο Υγείας. Όπως προέκυψε λοιπόν από την μελέτη αυτή, ο μόνος τρόπος να εξοικονομηθούν πόροι είναι η φορολόγηση του τζόγου για την υγεία. Τότε βέβαια δέχθηκα τα πυρά του τύπου και των οργανωμένων συμφερόντων, παρά το γεγονός ότι είχα την έγκριση του πρωθυπουργού. Όμως παραμένει η μόνη λύση γι αυτό και την επαναφέρω, δεν υπάρχει άλλος τρόπος», δήλωσε ο κ. Δ. Κρεμαστινός ο οποίος εκτιμά ότι αν δεν εξευρεθούν πόροι για την υγεία, η κατάσταση θα ολοένα και θα χειροτερεύει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου