Ειδήσεις

Δωρεάν 2.456 ιατρικές πράξεις σε Αιγαίο και Ήπειρο από την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ

Με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ η ομάδα των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», βρέθηκε στην Κάρπαθο και την Κάσο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής και στη συνέχεια η ομάδα επισκέφθηκε τα χωριά Καλπάκι, Δελβινάκι και Παρακάλαμο στην Ήπειρο.

Το πρόγραμμα και των δύο εκστρατειών, από, από 21 Μαΐου έως 10 Ιουνίου, περιελάμβανε δωρεάν εξετάσεις παιδιών και ενηλίκων και ενημέρωση σε θέματα πρόληψης από τους ειδικούς της ομάδος.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δωρεάν 2.456 ιατρικές πράξεις, ενώ παράλληλα εμβολιάστηκαν όσα παιδιά έπρεπε να εμβολιαστούν. Στην Ήπειρο εκτός από τα παιδιά των σχολείων εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν πλήρως και τα παιδιά της «Κιβωτού»τα οποία είχαν κενά στον εμβολιασμό τους.
Παράλληλα με τις ιατρικές εξετάσεις και τους εμβολιασμούς, στην Κάρπαθο πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον διατροφολόγο της ομάδας με θέμα «Διατροφή και Άσκηση» και στην Κάσο βιωματικό σεμινάριο για άμεση υποστήριξη της ζωής. Στο Καλπάκι στον Πολυχώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες με θέμα «Σκολίωση παιδιών και εφήβων-αίτια και αντιμετώπιση» και «Εμβόλια και στρατηγικές Δημόσιας Υγείας». Όλες τις ομιλίες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκπαιδευτικοί, γονείς και έφηβοι.

Εκτός από τις ιατρικές παροχές σε όλους τους προορισμούς, η ομάδα της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» προσέφερε στα παιδιά ψυχαγωγικό πρόγραμμα και πολλά δώρα.

ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου