Πολιτιστικά

Το νέο έντυπο για την Ιστορία Αταβύρου, Καμείρου και Ν.Ρόδου

Ένα νέο έντυπο που προορίζεται να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες της Ρόδου που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την Ιστορία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου έχει ετοιμάσει η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τα στελέχη της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. και με έγκριτους αρχαιολόγους.

Το έντυπο έχει παραδοθεί στα Γραφεία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και έχει ήδη αρχίσει να διανέμεται στους τουρίστες που επισκέπτονται τα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου στη Νέα Αγορά, τη Μεσαιωνική Πόλη, το Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου, το Φαληράκι και τη Λίνδο.

Τα κείμενα που περιλαμβάνονται στο έντυπο έγραψαν η αρχαιολόγος της ΚΒ΄ ΕΠΚΑ Δρ Βασιλική Πατσιαδά, η επίτιμη προϊσταμένη της ΚΒ΄ ΕΠΚΑ Δρ Μελίνα Φιλήμονος- Τσοποτού, ο προϊστάμενος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αιγαιακών Σπουδών Δρ Παύλος Τριανταφυλλίδης, η αρχαιολόγος της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κυρία Άννα- Μαρία Κάσδαγλη, η αρχαιολόγος της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κυρία Ελένη Παπαβασιλείου και ο αρχαιολόγος της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κύριος Νικόλαος Μαστροχρήστος.

Τη συγκέντρωση των στοιχείων του εντύπου επιμελήθηκε το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κύριος Βλάσης Φακιόλης.

Το έντυπο έχει τυπωθεί σε μέγεθος Α3. Στη μία πλευρά του παρουσιάζεται περιληπτικά η ιστορία των Δημοτικών Ενοτήτων Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου ενώ γίνεται ειδική αναφορά στην Κάμιρο, τη Βρουλιά και το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μεσαναγρό.

Στην άλλη πλευρά του παρουσιάζονται το Παρροδιακό Ιερό του Αταβυρίου Διός, ο Άγιος Νικόλαος στο Φουντουκλί, η Παναγία Καθολική στην Κατταβιά, το Κάστρο της Μονολίθου, η Κάστελλος, η Αγία Αναστασία η Ρωμαία στο Γεννάδι, ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ασκληπειό, το Κάστρο του Ασκληπειού και ο Άγιος Γεώργιος ο Βάρδας στην Απολλακιά.

Το καλαίσθητο έντυπο έχει τυπωθεί στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα και διανέμεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους από τα Γραφεία Πληροφοριών (InformationOffices) του Δήμου Ρόδου. Δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. και με την εταιρία «GenesisIdeasPrintingDisplays» που επιλέχθηκε μετά από ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Ρόδου.

Η παραγωγή του εντύπου συγχρηματοδοτήθηκε από το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013».

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν στο κείμενο αποτελούν χορηγία του στελέχους της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρίου Βλάση Φακιόλη και της 4ης Εφορείας Βυζαντινών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου