Τοπικές Ειδήσεις

Υπό δημοπράτηση το έργο της Νέας Αγοράς Ρόδου

Ενα ακόμη μεγάλο και εμβληματικό έργο θέτει σε τροχιά υλοποίησης ο Δήμος της Ρόδου. Όπως ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, μετά την ομόφωνη έγκριση της ολοκληρωμένης μελέτης του Δήμου Ρόδου για την αποκατάσταση της Νέας Αγοράς, έπεται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού, η δημοπράτηση του έργου!
Όπως έγραψε η «δ», αποτελεί κύριο στόχο της δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη, η αποκατάσταση του συγκροτήματος της Νέας Αγοράς, ώστε αυτό να ανακτήσει την παλιά του αίγλη. Στόχος είναι να δημοπρατούνται τα ακίνητα στη Νέα Αγορά, ένα προς ένα ώστε να δίδεται η δυνατότητα στους ντόπιους επιχειρηματίες να συμμετέχουν. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της Δημοτικής Αρχής, όσοι από τους ενοικιαστές είναι ταμειακώς εντάξει και δεν έχουν οφειλές προς τον Δήμο Ρόδου, θα ανανεώσουν τις συμβάσεις τους. Ο νέος κανονισμός της Νέας Αγοράς, θα θέτει μια σειρά από προϋποθέσεις για την χρήση των καταστημάτων και επιχειρήσεων.
«Μαζί με τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη και τα μέλη της παράταξής μας, ψηφίσαμε πρώτιστα την τροποποίηση της απόφασης της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την ενιαία ενοικίαση του συγκροτήματος και την αποκατάσταση αυτού από ιδιώτη, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη συνολική ευθύνη για την αποκατάσταση της ιστορικής περιουσίας του δήμου, όπως οφείλαμε έναντι των δημοτών της Ρόδου. Συντάξαμε και ολοκληρώσαμε τη μελέτη αποκατάστασης του κτηριακού συγκροτήματος σεβόμενοι την πολιτιστική του αξία, εξασφαλίσαμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου και προχωράμε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού – τους οποίους και ευχαριστούμε για την αγαστή συνεργασία – στη δημοπράτηση αποκατάστασης του έργου. Η Νέα Αγορά, όπως δεσμευτήκαμε, αποκαθίσταται στο σύνολό της», δήλωνε σε πρόσφατή του συνέντευξη στη «δ» ο Δρ. Στέφανος Δράκος σχετικά με την Νέα Αγορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι θέμα ημερών η δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου. Ήδη έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο το σχέδιο της τριμερούς Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία Εθνικού Θεάτρου Ρόδου» συνολικού αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 17.235.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται με το ποσό των 16.800.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το ποσό των 400.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με το ποσό των 35.000,00 ευρώ από τον Δήμο Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου