ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κων/να Σβύνου: Η Ελλάδα είναι από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς που φέτος θα έχουν καλές επιδόσεις

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΝΤΙΝΑ ΣΒΥΝΟΥ

Για τις πρώτες ενδεί­ξεις της φετινής σεζόν, για τις προ­κλή­σεις στις οποίες καλεί­ται να αντε­πε­ξέλ­θει ο ελλη­νι­κός του­ρι­σμός, καθώς και για τις επεν­δύ­σεις που πραγ­μα­το­ποιού­νται στον κλάδο μιλά σε συνέ­ντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντι­γρι­ντάκη, Τρί­πο­ντο στην οικο­νο­μία, στον Alpha 98,9 η πρό­ε­δρος του Ινστι­τού­του Του­ρι­στι­κών Ερευνών και Προ­βλέ­ψεων (ΙΤΕΠ) και της Ενωσης Ξενο­δό­χων Κω, Κων­στα­ντίνα Σβύνου.

«Το 2022 είναι πάλι μία χρονιά με πολλά ερω­τη­μα­τικά, καθώς βλέ­πουμε προ­βλέ­ψεις σε πολλές περι­πτώ­σεις με δια­φο­ρε­τική βάση. Ετσι, λοιπόν, το ότι όντως έχουν δεσμευ­τεί αρκετές αερο­πο­ρι­κές θέσεις, δεν σημαί­νει ότι θα γεμί­σουν. Οι αερο­πο­ρι­κές θέσεις δεν συνε­πά­γο­νται και του­ρι­στι­κές αφίξεις. Ωστόσο, σίγουρα, όταν μία επι­χεί­ρηση έχει δεσμευ­τεί σε αυτές τις θέσεις, θα κάνει τα μέγιστα δυνατά προ­κει­μέ­νου να τις γεμίσει. Και ο κόσμος έχει την ανάγκη να ταξι­δέ­ψει. Η χώρα μας έχει επι­δεί­ξει ένα πολύ σοβαρό και υπεύ­θυνο πρόσωπο αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια της παν­δη­μίας και έχει κερ­δί­σει με την αξία της την υψηλή θέση στον χάρτη της ζήτησης. Αρα, λοιπόν, είναι από τους ευρω­παϊ­κούς προ­ο­ρι­σμούς που θα έχουν καλές επι­δό­σεις. Όμως, ακόμη υπάρχει η αβε­βαιό­τητα, υπάρχει ανα­σφά­λεια. Ας μην ξεχνάμε ότι στα σύνορά μας γίνεται ακόμη ένας πόλεμος, δεν έχει τελειώ­σει. Και ας μην ξεχνάμε και την αβε­βαιό­τητα που φέρνει στις επι­χει­ρή­σεις και στα νοι­κο­κυ­ριά αυτό το κύμα ακρί­βειας που έχει έρθει μέσα από αυτόν τον πόλεμο», επι­ση­μαί­νει η Κων­στα­ντίνα Σβύνου.

«Βλέ­πουμε τα νούμερα να προ­σεγ­γί­ζουν το 2019 και θεω­ρούμε ότι ενδε­χο­μέ­νως να πιά­σουμε τον συνο­λικό αριθμό των αφίξεων του 2019. Βέβαια, έχουμε την επι­φύ­λαξη επειδή δεν υπάρ­χουν οι δεσμεύ­σεις που υπήρχαν το 2019», τονίζει η πρό­ε­δρος του ΙΤΕΠ. «Η έλλειψη προ­σω­πι­κού είναι ένα από τα μεγα­λύ­τερα προ­βλή­ματα που βρίσκει ο κλάδος αυτή τη στιγμή μπροστά του. Και πόσω μάλλον αν μιλή­σουμε και για εξει­δι­κευ­μένο προ­σω­πικό», προ­σθέ­τει, επι­ση­μαί­νο­ντας χαρα­κτη­ρι­στικά ότι «φέτος θα έχουμε γεμά­τους προ­ο­ρι­σμούς, αλλά άδεια ταμεία».

Ακούστε ολό­κληρη τη συνέ­ντευξη εδώ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.