Ειδήσεις

Παράταση προθεσμίας για εγγραφή σκαφών στο e-Μητρώο

Τροπολογία με την οποία δίνεται τετράμηνη παράταση της προθεσμίας για την εγγραφή των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής, των επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων και των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Πλοίων (e-Μητρώο Πλοίων) κατέθεσε χθες το υπουργείο Ναυτιλίας. Η σχετική προθεσμία έληγε στις 15 Μαΐου και η υποχρέωση είχε προκαλέσει αντιδράσεις όχι για την ουσία της, αλλά για τον όγκο της γραφειοκρατίας που δημιουργούσε. Επιπλέον, έως τις 13 Μαΐου στο e-Μητρώο είχαν εγγραφεί μόνον 3.379 επαγγελματικά σκάφη σε σύνολο περίπου 5.200. Επίσης, είχαν εγγραφεί 270 ημερόπλοια σε σύνολο περίπου 700.

Σε κάθε περίπτωση, για να καταχωρισθεί ένα σκάφος στο e-Μητρώο, το ελληνικό κράτος ζητεί αντίγραφο του ισχύοντος πρωτοκόλλου γενικής επιθεώρησης του σκάφους, αντίγραφο της βεβαίωσης χωρητικοτήτων του σκάφους, πλήρη φωτοτυπία του ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου, πλήρη φωτοτυπία της αδείας πλόων του σκάφους, πλήρη φωτοτυπία του δελτίου κίνησης πλοίου (ΔΕΚΠΑ – υποχρεωτικό πλέον και για ερασιτεχνικά σκάφη πάνω από 7 μέτρα), πρωτότυπη εξουσιοδότηση με γνήσιο της υπογραφής σε δύο αντίγραφα, αντίγραφο του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης και της βεβαίωσης καταβολής ΦΠΑ ή χαρτοσήμου, κωδικούς Ταxisnet των υπόχρεων δήλωσης του σκάφους, Hull Number σκάφους και χρώμα σκάφους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου