Τοπικές Ειδήσεις

Ικανοποίηση για το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στην ΔΚ Αφάντου

Από τον Πρόεδρο Συμβουλίου της Κοινότητας Αφάντου Γεώργιο Μπακίρη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή την ανακοίνωση της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για την εκτέλεση του έργου της οριοθέτησης και διευθέτησης τμήματος ρέματος «Μπρασιανός» (Πλατύς) στη Δημοτική Ενότητα Αφάντου, θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου για την θετική εξέλιξη ενός τόσου σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου για την Κοινότητα μας.

Οι καταστροφικές πλημμύρες του Ιανουαρίου 2011 και του Νοεμβρίου 2013, στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕ Αφάντου ανέδειξαν τα προβλήματα των πλημμυρικών φαινομένων που προκύπτουν από τον χείμαρρο του ‘’Μπρασιανού’’ ποταμού και οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση της κοινότητας μας είναι ύψιστης οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής σημασίας.

Το αντιπλημμυρικό έργο αυτό πρόληψης και αποτροπής υπερχειλίσεων θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, απέναντι σε μελλοντικά αναμενόμενα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.400.640,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ φορέας υλοποίησης ορίζεται ο Δήμος Ρόδου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη για τις ουσιαστικές και καθοριστικές ενέργειες τους για την υλοποίηση ενός τόσου σημαντικού έργου ζωτικής σημασίας για την Κοινότητα και τον τόπο μας.

 

Γεώργιος Εμμ Μπακίρης

Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Αφάντου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου