Αθλητικά

Οι στόχοι του ΣΕΓΑΣ στο 8ο διαδικτυακό σεμινάριο

Ένα ακόμη διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, με μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, με τη θεματολογία του να προκύπτει από τις επιπτώσεις, που έχει προκαλέσει ο ιός covid-19. Περισσότεροι από 800 προπονητές και αθλητές δήλωσαν συμμετοχή στο σεμινάριο και παρακολούθησαν τις εισηγήσεις του προέδρου της Επιτροπής Επιμόρφωσης, Σπύρου Κέλλη και του εθνικού προπονητή, Γιάννη Κουτσιώρα. Επρόκειτο για το τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο διοργάνωσε η ομοσπονδία, προκειμένου να κρατήσει ενήμερους αθλητές και προπονητές σε θέματα που έχουν να κάνουν με την επικαιρότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την πανδημία.

Στις εισηγήσεις αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής από τον εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα:

«Οι αγωνιστικοί στόχοι και το πιθανό πλαίσιο αγώνων του ΣΕΓΑΣ με βάση τις νέες συνθήκες σε διεθνές και εθνικό περιβάλλον»-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ Κ.Φ.Α PHD ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΕΓΑΣ ΕΠ.Α.Σ. :

  • ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ
  • ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ
  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ.
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ.
  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΚΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
  • ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.
  • ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
  • ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΣΜΟΥ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ
  • ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ:

Πριν από δύο μήνες είχαμε και στοχεύαμε στα διασυλλογικά πρωταθλήματα, τα πανελλήνια πρωταθλήματα, τα Βαλκανικά πρωταθλήματα, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρέπει να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας μας αν οι συνθήκες και οι θεσμοί μας το επιτρέψουν. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το Ευρωπαϊκό και τα Βαλκανικά. Επιβάλλεται ακόμα και σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει αγωνιστική κορύφωση, να έχουμε προπονητική κορύφωση. Ήδη οι περισσότεροι αθλητές μας δεν έχουν κάνει κορύφωση στη χειμερινή περίοδο. Πρέπει οι αθλητές μας να αρχίσουν τον εαρινό τους κύκλο και να κορυφώσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιρού, καθώς το 2020 ήταν μια Ολυμπιακή χρονιά, αλλά όχι μόνο.

Έχουμε υποχρέωση στήριξης όλου του οικοδομήματος του στίβου, ενώ το πότε και το αν θα γίνουν εξετάσεις στα σχολεία θα επηρεάσει τις ηλικιακές κατηγορίες Κ20-Κ18-Κ16. Ερωτηματικά αποτελούν το πότε θα γίνουν τα σχολικά πρωταθλήματα, αλλά και με ποιο τρόπο θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις για να μπορέσουν οι αθλητές μας να γυμναστούν. Επίσης πότε θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων, τι θα γίνει με το σύστημα και την περίοδο πρόκρισης που ανακοίνωσε η World Athletics».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου