Ειδήσεις

Επιμένουν στα κορονοομόλογα οι ευρωβουλευτές – Τι αναφέρουν σε ψήφισμά τους

Με ψήφισμά τους χαιρετίζουν τα δημοσιονομικά μέτρα και τη στήριξη της ρευστότητας της Ε.Ε

Επιμένουν στα κορονοομόλογα οι ευρωβουλευτές. Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε την Παρασκευή, το Κοινοβούλιο χαιρετίζει τα δημοσιονομικά μέτρα και τη στήριξη ρευστότητας της Ε.Ε που έχουν ήδη αποφασιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, οι ευρωβουλευτές πάνε ένα βήμα παραπέρα. Όπως αναφέρουν στο ψήφισμα, η Ευρώπη χρειάζεται «ένα τεράστιο πακέτο ανάκαμψης και ανασυγκρότησης να χρηματοδοτηθεί από έναν αυξημένο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό (ΠΔΠ), υπάρχοντα κονδύλια της ΕΕ και άλλα χρηματοδοτικά μέσα», αλλά και «ομόλογα ανάκαμψης» με εγγύηση τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Ωστόσο, αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει την αμοιβαιοποίηση του υφιστάμενου χρέους, αλλά να επικεντρώνεται σε μελλοντικές επενδύσεις. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να βρίσκονται στον πυρήνα της προκειμένου να ξεκινήσει η οικονομία τόνισαν οι ευρωβουλευτές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου