Ο Α.Σ. Ιπποκράτης Κω και ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ συνεχίζοντας την προσπάθειά τους για ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και σύμφωνα με τους ισχύοντες Αθλητικούς Νόμους(2725/1999, 3057/2002 και 3264/2004), τα Καταστατικά της Ε.Ο.Κ. και της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ..
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Το τουρνουά προμίνι αγοριών της περιόδου 2018- 2019, με τους παρακάτω όρους:
ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο τουρνουά δικαιούνται συμμετοχής όλα τα σωματεία- μέλη της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου με μία ή με δυο ομάδες αγοριών.
ΑΡΘΡΟ 2ο: ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ¬
Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία του Α.Σ. Ιπποκράτης Κω αυτοπροσώπως ή με fax (2242116345) ή με email στο A.S.Ippokratisbasket@gmail.com ή d.xatzistergos@kos.gr το αργότερο μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.
ΑΡΘΡΟ 3ο: ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ
Σκοπός του τουρνουά είναι η ανάδειξη της ομορφιάς του αθλήματος και η ανάπτυξη αμοιβαίου σεβασμού, συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας μεταξύ αθλητών, προπονητών, παραγόντων, γονέων και του οργανωτικού φορέα. Για το λόγο αυτό, το τουρνουά Προμίνι δεν προσφέρεται για ανταγωνισμό και σωματειακές αντιπαλότητες.
ΑΡΘΡΟ 4ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του αμυντικού συστήματος MAN TO MAN (κάτω από τη σέντρα). Απαγορεύεται κάθε μορφή ζώνης, zone press, και παραλλαγή αυτής, pick n’ roll και παγίδες. Δε θα υπάρχει χρόνος για την εκδήλωση επίθεσης.
ΑΡΘΡΟ 5ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά πρέπει υποχρεωτικά να αγωνίζονται με τουλάχιστον δέκα (10) αθλητές γεννημένοι από 01/01/2008 και νεότεροι και έχουν κάρτες υγείας αθλητών. Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερις περίοδοι των δέκα (10) λεπτών. Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των αθλητών.
ΑΡΘΡΟ 6ο :ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ.
Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κω.
ΑΡΘΡΟ 7ο: ΜΠΑΛΕΣ
Οι αγώνες, για τα αγόρια, θα διεξάγονται με δερμάτινη ή συνθετική δερμάτινη μπάλα, μεγέθους 6 (ΠΡΟΣΟΧΗ), εφαρμοζόμενης της παρ. 5 του άρθρου 37 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
ΑΡΘΡΟ 8ο: ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Διαιτητές θα είναι οι προπονητές της διοργανώτριας ομάδας του τουρνουά.
ΑΡΘΡΟ 9ο : ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Οι αγώνες θα γίνονται με την παρουσία γιατρού ή Διασωστών ή Σαμαρειτών. Η συμμετοχή των παικτών θα είναι με ευθύνη των γονέων τους.
ΑΡΘΡΟ 10ο: ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Υπενθυμίζεται στους παράγοντες και προπονητές των σωματείων, ότι ισχύει το πειθαρχικό δίκαιο των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
ΑΡΘΡΟ 11ο : ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 30 Απριλίου, 1 και 2 Μαΐου 2019, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί στις 24/4/2019.
ΑΡΘΡΟ 12ο: ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
ΓΕΝΙΚΑ
Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του τουρνουά και δεν αναφέρεται στην παρούσα προκήρυξη, θα αποφασίζεται από την ορισμένη επιτροπή του τουρνουά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ