Για την απόφαση να υψώσουν την ελληνική σημαία στις βραχονησίδες γύρω από τους Φούρνους μίλησε ένας εκ των νεαρών που προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια, εξηγώντας πως ήταν μια κίνηση προς τιμήν του σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου.

«Ανεβάσαμε τις σημαίες στις βραχονησίδες προς τιμήν του Μπαλταδώρου, έχω μεγαλώσει στους Φούρνους, έχω περάσει όλα μου τα παιδικά χρόνια εκεί, έχω ψαρέψει στα νησιά» δήλωσε ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η απόφαση ήταν ξαφνική, ξυπνήσαμε ήπιαμε τον καφέ μας και είπαμε αυτό πρέπει να γίνει. Ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα και μετά ανεβήκαμε στη βραχονησίδα, ξεκινήσαμε από τον Μικρό Ανθρωποφάγο, μετά πήγαμε στον Μεγάλο, μετά στο Πρασονήσι, στο Μακρονήσι και στο Πετροκάραβο. Ξεκινήσαμε στις έντεκα το πρωί και τελειώσαμε στις τέσσερις το απόγευμα», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο Χ. Τσαγαλάς ανέφερε ότι «το Σάββατο το μεσημέρι πήγαμε στα νησιά για να δούμε μήπως είχαν πέσει από τον αέρα και είδαμε αν είναι οι σημαίες και στα πέντε νησιά και ήταν εκεί».

Διευκρίνισε παράλληλα πως «δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, το κάναμε για τη σημαία και την πατρίδα».

Κληθείς να απαντήσει σε όσους υποστηρίζουν ότι η ενέργειά τους ενδεχομένως να καθυστερήσει την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών είπε «να πάμε εμείς εκεί και να επιστρέψουν αυτοί. Το λέω μέσα από την καρδιά μου, δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσει να γυρίσουν, τώρα τουλάχιστον».

Πηγή: Καθημερινή

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ