ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Hellenic Seaplanes: Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης.

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Υδροπλάνο

Συνε­χί­ζει να μεγα­λώ­νει το δίκτυο υδα­το­δρο­μίων της Hellenic Seaplanesπρο­σθέ­το­ντας το υδα­το­δρό­μιο στη Θάσο,  με την ολο­κλή­ρωση της δια­γω­νι­στι­κής δια­δι­κα­σίας παρα­χώ­ρη­σης  από το Δημο­τικό Λιμε­νικό Ταμείο Θάσου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, το  Δημο­τικό Λιμε­νικό Ταμείο Θάσου έβαλε ως  στόχο την δια­σύν­δεση της Θάσου με υδρο­πλάνα έτσι ώστε να δια­δρα­μα­τί­σουν πρω­ταρ­χικό ρόλο στην νέα αυτή δρα­στη­ριό­τητα που δημιουρ­γεί­ται και στην Βόρεια Ελλάδα. Ανά­δο­χος ορί­στηκε η εται­ρεία “Υδα­το­δρό­μιο Θάσου ΙΚΕ” θυγα­τρική εται­ρεία της Υδρο­πλάνα Ελλάδας Α.Ε/Hellenic Seaplanes S.A. αυξά­νο­ντας έτσι σε αριθμό  τα υδα­το­δρό­μια στο Εθνικό δίκτυο.

Αμέσως μετά την ολο­κλή­ρωση της δια­δι­κα­σίας ο Δήμαρ­χος της Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμ­μα­νουήλ δήλωσε: “Η λει­τουρ­γία του υδα­το­δρο­μίου στο νησί μας, απο­τε­λεί μια νέα επιλογή στη σύνδεση μας με την υπό­λοιπη Ελλάδα, μπορεί να δώσει ώθηση στα του­ρι­στικά επαγ­γέλ­ματα του νησιού, να δημιουρ­γή­σει νέες θέσεις εργα­σίας και να απο­κτή­σουμε υπο­στή­ριξη και εξυ­πη­ρέ­τηση ασθενών με  αερο­δια­κο­μι­δές. Προ­χω­ρούμε με γρή­γο­ρους ρυθμούς, πάντα στα πλαίσια της κεί­με­νης νομο­θε­σίας, με σκοπό να ολο­κλη­ρω­θεί η επεν­δυ­τική προ­σπά­θεια το συντο­μό­τερο δυνατό”.

Στη Θάσο βρέθηκε και ο εκπρό­σω­πος της εται­ρείας Hellenic Seaplanes κ. Δημή­τρης Καπόλ­λας και μιλώ­ντας σε τοπικά ΜΜΕ είπε ότι στην Βόρεια Ελλάδα θα ανα­πτυ­χθούν αρκετά υδα­το­δρό­μια από την εται­ρεία και πολύ σύντομα τα υδρο­πλάνα θα πραγ­μα­το­ποιούν τακτι­κές πτήσεις, περι­η­γη­τι­κές, ναυ­λω­μέ­νες, μετα­φο­ρές σε θέρετρα, μετα­φο­ρές φορτίων αλλά και αερο­δια­κο­μι­δές ασθενών. Ο κ. Καπόλ­λας  ανα­φέρ­θηκε επίσης στις ευκαι­ρίες που μπορούν να ανα­πτυ­χθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφε­λη­θεί η Θάσος  από το δίκτυο υδα­το­δρο­μίων.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο χρο­νο­διά­γραμμα ολο­κλή­ρω­σης των δια­δι­κα­σιών αδειο­δό­τη­σης και κατα­σκευής του υδα­το­δρο­μίου Θάσου ο Διευ­θυ­ντής Βορείου Ελλάδας κ. Λου­μπού­της Κων­στα­ντί­νος ξεκα­θά­ρισε ότι  η εται­ρεία θα προ­σπα­θή­σει να ολο­κλη­ρώ­σει όλες τις δια­δι­κα­σίες αδειο­δό­τη­σης το συντο­μό­τερο δυνατό για να λει­τουρ­γή­σει στην επόμενη του­ρι­στική περίοδο και ανα­μέ­νει από τις υπη­ρε­σίες των Υπουρ­γείων να προ­ω­θή­σουν τα υδα­το­δρό­μια με την σήμανση της γρή­γο­ρης αδειο­δό­τη­σης: “Ασφαλώς αυτό που μας ενδια­φέ­ρει είναι η δημιουρ­γία ενός δικτύου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μια νέα μετα­φο­ρική υποδομή, που θα δώσει νέα πνοή στην δια­σύν­δεση όλης της Ελλάδας. Η δια­μόρ­φωση και υλο­ποί­ηση αυτής της νέας εθνικής μετα­φο­ρι­κής υπο­δο­μής έχει την στήριξη της πολι­τι­κής ηγεσίας της χώρας και πιστεύ­ουμε σύντομα θα έχουμε τα ανα­με­νό­μενα απο­τε­λέ­σματα”.

Όπως ανα­κοι­νώ­θηκε εδώ και καιρό ανα­μέ­νε­ται  το νέο νομο­σχέ­διο από το Υπουρ­γείο Υπο­δο­μών, Μετα­φο­ρών & Δικτύων όπου επι­βε­βαιώ­νει και την πολι­τική βούληση της κυβέρ­νη­σης να στη­ρί­ξει τη νέα επεν­δυ­τική δρα­στη­ριό­τητα, επι­ση­μαί­νο­ντας τα πολ­λα­πλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επέν­δυση για την ελλη­νική οικο­νο­μία, όπως είναι η δημιουρ­γία θέσεων εργα­σίας, η περι­φε­ρειακή ανά­πτυξη, η ανά­πτυξη υπο­δο­μών και δικτύων καθώς και τις θετικές επι­δρά­σεις που θα έχει στην εγχώρια του­ρι­στική βιο­μη­χα­νία. Το νέο σχέδιο νόμου ανα­μέ­νε­ται εντός των επό­με­νων εβδο­μά­δων και όπως είπε και η ηγεσία του υπουρ­γείου θα συμ­βά­λει στην βελ­τί­ωση των δια­δι­κα­σιών για την δημιουρ­γία υδα­το­δρο­μίων καθώς και εξά­λειψη των γρα­φειο­κρα­τι­κών εμπο­δίων.

Ο Πρό­ε­δρος και Διευ­θύ­νων Σύμ­βου­λος της εται­ρείας, κ. Νικόλας Χαρα­λά­μπους, ανέφερε: “Η δημιουρ­γία δικτύου υδα­το­δρο­μίων και ανά­πτυξη συγκοι­νω­νιών με υδρο­πλάνο στη Ελλάδα  είναι πλέον δεδο­μένη και θα προ­σπα­θή­σουμε να καλύ­ψουμε όλους τους προ­ο­ρι­σμούς σε όλη την επι­κρά­τεια το συντο­μό­τερο δυνατό. Η Ελλάδα μπορεί να μετα­τρα­πεί σε Μαλ­δί­βες της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι οι ξένοι επεν­δυ­τές δια­τη­ρούν απο­στά­σεις και επι­φυ­λά­ξεις την τελευ­ταία περίοδο από την Ελλάδα, και παρά το ότι οι επεν­δυ­τι­κές συμ­φω­νίες έχουν παγώσει, απο­φα­σί­σαμε να συνε­χί­σουμε τις δια­δι­κα­σίες ανά­πτυ­ξης του δικτύου υδα­το­δρο­μίων στη χώρα μας.

Μέχρι σήμερα πάνω από 50 υδα­το­δρό­μια σε όλη την Ελλάδα βρί­σκο­νται σε φάση αδειο­δό­τη­σης και υλο­ποί­η­σης που αν όλα πάνε καλά σύντομα οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδρο­πλάνα. Αξίζει να σημειω­θεί ότι Το δίκτυο υδα­το­δρο­μίων έχει εντα­χθεί στο πακέτο Γιούν­κερ.

Είναι απο­δε­δειγ­μένο πως ένα τέτοιο εγχεί­ρημα θα λει­τουρ­γή­σει ευερ­γε­τικά για την άρση της απο­μό­νω­σης των απο­μα­κρυ­σμέ­νων νησιω­τι­κών μας περιο­χών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοι­νω­νιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπο­ρική και κοι­νω­νική ανά­πτυξη νησιών και τόπων του ευρύ­τε­ρου Ελλη­νι­κού χώρου, που σήμερα δικαιο­λο­γη­μένα αισθά­νο­νται στο περι­θώ­ριο. Η ανά­πτυξη ενός πανελ­λα­δι­κού δικτύου υδα­το­δρο­μίων μπορεί να δώσει ώθηση στα του­ρι­στικά επαγ­γέλ­ματα, να δημιουρ­γή­σει νέες θέσεις εργα­σίας και να στη­ρί­ξει την εξυ­πη­ρέ­τηση ασθενών με αερο­δια­κο­μι­δές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους του­ρί­στες που επι­σκέ­πτο­νται την Ελλάδα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.