Ρεπορτάζ

Αναδουλειές λόγω επισκευής της εισόδου από την πύλη Ντ’ Αμπουάζ

Την ανάγκη να επισπευστούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην πύλη εισόδου Ντ’ Αμπουάζ για τη Μεσαιωνική Πόλη, επισημαίνουν καθημερινά οι καταστηματάρχες και οι λοιποί επιτηδευματίες της οδού Ορφέως.

Οι εργασίες για την αφαίρεση του παλιού οδοστρώματος και την αντικατάστασή του με πλάκες Λάρδου και βοτσαλωτό είχαν ξεκινήσει με το πέρας της τουριστικής σαιζόν του 2013. Από τότε μέχρι σήμερα το έργο έχει προχωρήσει αρκετά, όμως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες, που δραστηριοποιούνται κοντά στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, να βρίσκονται συνεχώς σε αναδουλειά.

«Δεν περνάει άνθρωπος από τα μαγαζιά μας», δηλώθηκε χαρακτηριστικά προς τη “Δημοκρατική” και επισημάνθηκε ότι «το πρόβλημα είναι πως εξαιτίας του έργου έχει σταματήσει ο φωτισμός του δρόμου τις νύχτες κι έτσι οι απώλειες είναι διπλές».
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, αλλά και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης, επισημαίνουν την ανάγκη να αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες και για τον περιορισμό της κίνησης των οχημάτων.

Τα τελευταία αποτελούν τη μεγαλύτερη δυσφήμιση για το τουριστικό προϊόν, καθώς από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας κι έπειτα, κινούνται στους κεντρικούς τουριστικούς δρόμους, παρενοχλώντας και δημιουργώντας προβλήματα στους επισκέπτες.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή προχώρησε στην τοποθέτηση κάμερας καταγραφής των οχημάτων στην είσοδο της πλατείας Σύμης, όμως αυτή ακόμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου