Η «Δημιουργία, ξανά!» θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές αυτόνομα. Eίναι το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει την εκ βάθρων αλλαγή του Δημόσιου Τομέα με κατάργηση της μονιμότητας των Δ.Υ. και πλήρη εφαρμογή της Πληροφορικής, ακόμα και στις εκλογές.
Ο πρόεδρος του κόμματος, Θάνος Τζήμερος στην ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Semiramis στη Ρόδο, δήλωσε ότι πρέπει να μπει τέλος στον κρατισμό και στη συναλλαγή του πολίτη με το δημόσιο υπάλληλο, που αποτελεί πηγή διαφθοράς. Υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα κόμμα και αυτό είναι ο «κρατισμός». Αναφέρθηκε στα παραδείγματα άλλων χωρών όπως της Εσθονίας, που βρίσκονταν σε χειρότερη οικονομική θέση από την Ελλάδα και με σωστές επιλογές όχι απλά βγήκαν από τη δύσκολη θέση, αλλά σήμερα βρίσκονται σε πολύ ψηλότερη θέση από τη χώρα μας. Υπογράμμισε ότι ο ρόλος του κράτους δεν είναι να έχει κρατικές επιχειρήσεις και μάλιστα ανταγωνιστικές στην αγορά, αλλά ο ρόλος του είναι αυτός της εποπτείας.
Ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φορολογίας τονίζοντας ότι η αύξησή της από ένα σημείο και μετά δεν αυξάνει, αλλά μειώνει τα κρατικά έξοδα. Ούτε ειδικές κατηγορίες, ούτε εξαιρέσεις, ούτε επιδοτήσεις. Σε ερώτηση για την επαναφορά του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ, απάντησε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα απλό και σαφές πλαίσιο που θα ισχύει για όλους και θα πυροδοτήσει μια αλματώδη ανάπτυξη, ενώ θα εκμηδενίσει τη φοροδιαφυγή, διότι πλέον θα είναι ασύμφορη. «Αν όλα τα έξοδά σου εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα έχεις κίνητρο να ζητάς αποδείξεις από τους πάντες», επεσήμανε.
Είπε ότι η Δημιουργία Ξανά δεν θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές τονίζοντας ότι θα πρέπει να πάψει η τοξική επίδραση των κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι οι πολίτες θα πρέπει απλά να ψηφίζουν τους καταλληλότερους εκπροσώπους στα τοπικά σχήματα. Το κόμμα θα έχει συνδυασμό μόνο στην Περιφέρεια Αττικής, για «θεσμικούς» και «συμβολικούς» λόγους όπως είπε ο κ. Τζήμερος καθώς η αντιπολίτευση που έχει ασκήσει αυτά τα πέντε χρόνια έχει αποδώσει καρπούς.
Το κόμμα θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές με εκπροσώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα ευρωπαϊκά θέματα και δεν είναι… τραγουδιστές ή χορευτές και άνθρωποι της showbiz (χαρακτηριστικό της παρακμής του πολιτικού συστήματος σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο).
«Οι άνθρωποι αυτοί θα δώσουν τη μάχη για την Ευρώπη μέσα από την Ευρώπη, γιατί όντως δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε. Είναι βέβαια καλύτερη από αυτή που είχαμε πριν την ενωμένη Ευρώπη… Είναι βέβαια άνευρη, διστακτική, γραφειοκρατική, αναποτελεσματική… Αλλά οι αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», είπε ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ