Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Πάππου: η αναγνώριση ήρθε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης και το Υπουργείο Τουρισμού

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Πάππου υποδέχθηκε και πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση εργασίας με την Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD) για την Ελλάδα και την Κύπρο, κα Sabina Dziurman για την εκπόνηση Πλάνου Διαχείρισης του Προορισμού της Ρόδου.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Υπουργείο Τουρισμού, με τη συνεργασία Συμβούλου με Διεθνή εμπειρία στη δημιουργία αντίστοιχων πλάνων επέλεξαν τη Ρόδο (και τη Σαντορίνη για τις Κυκλάδες) για την διαμόρφωση ενός πλάνου διαχείρισης προορισμού. Τον ρόλο του επικεφαλής της διαδικασίας αλλά και την ευθύνη για την εκτέλεση και την δημιουργία του φορέα διαχείρισης προορισμού ανέλαβε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Η επιλογή έγινε από την ίδια την κα. Dziurman, η οποία συνοδευόμενη από τον συνεργάτη της κο Γεώργιο Μαλτέζο, επισκέφθηκαν τη Ρόδο με σκοπό την ανακοίνωση της απόφασης και την έναρξη της συνεργασίας.

Η κα Dziurman ανέλυσε το έργο, τους στόχους και τη διαδικασία που προτείνεται όπως ακολουθηθεί, αναγνώρισε το σημαντικό έργο του Επιμελητηρίου και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι… «για να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα πρέπει ο επικεφαλής φορέας να είναι δραστήριος, συμμετοχικός και να λειτουργεί προς όφελος των επιχειρήσεων, των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι σημαντικός και απαραίτητος για την επιτυχία του έργου μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δήλωσε .. «Είναι άκρως τιμητική η επιλογή  του φορέα μας ως επικεφαλής για την εκπόνηση ενός τέτοιου μεγαλεπήβολου σχεδίου. Μία αναγνώριση που έρχεται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Υπουργείο Τουρισμού.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Διευθύντρια, ήταν η πρόταση του Επιμελητηρίου μας, στο πλαίσιο των Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και η πεποίθησή μας για την ανάγκη δημιουργίας οργανισμού διαχείρισης προορισμού, υπό το πρίσμα της σύμπραξης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με συμμέτοχους όλους στη διαχείριση του τόπου μας, που τους οδήγησαν σε αυτή τους της απόφαση και την επιλογή του Επιμελητηρίου ως επικεφαλής.»

 Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα συνεργαστεί με τον Σύμβουλο που θα επιλέξει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, αλλά και με όλους τους τοπικούς φορείς στην από κοινού διαμόρφωση του πλάνου. Στόχος είναι η δημιουργία του πλάνου διαχείρισης προορισμού για τη Ρόδο και η σύσταση του φορέα διαχείρισης, αλλά και η εκπόνηση ενός οδηγού εφαρμογής για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου