Ολοένα και μπλέκει το κουβάρι στην πολύκροτη υπόθεση του «Noor One», καθώς οι απολογίες των κατηγορούμενων, που πέφτουν σε συχνές αντιφάσεις και προβαίνουν σε παραπλανητικές αλληλοκατηγορίες, περισσότερο θολώνουν τα νερά και λιγότερο αποσαφηνίζουν τα πραγματικά γεγονότα.

Η ένταση, άλλοτε τεχνητή άλλοτε αληθινή, οι αόριστες αναφορές σε άσχετα με την ουσία της υπόθεσης γεγονότα, οι διαρκείς παρεμβάσεις των δικηγόρων, άλλοτε δικαιολογημένες άλλοτε υπερβολικές, συνεχίστηκαν και χθες στο Στρατοδικείο στο Ρουφ.

Από την άλλη πλευρά, όσο εξελίσσεται η εκδίκαση, γίνεται εμφανής, μέσω των ερωτήσεων και των παρατηρήσεων της έδρας, η απόφαση του δικαστηρίου να διερευνήσει διεξοδικά τα πραγματικά γεγονότα.

Ο κατηγορούμενος Γιώργος Μπουρδούβαλης έμεινε σταθερός κατά την απολογία του και χθες στην άρνησή του ότι γνώριζε για τους 2,1 τόνους της ηρωίνης, καθώς, όπως τόνισε, μετά την προφυλάκισή του έμαθε για τα ναρκωτικά, για τα οποία ακόμα δεν έχει πειστεί αν… «φορτώθηκαν όντως στο Νoor One».

Στην παρατήρηση του συγκατηγορούμενού του, εφοπλιστή Γιαννουσάκη, ότι ο Μπουρδούβαλης σε παλαιότερη κατάθεσή του μιλούσε ανοιχτά για ναρκωτικά, ο κατηγορούμενος απάντησε πως δεν υπέγραψε ποτέ εκείνη την κατάθεση, η οποία ήταν ο λόγος για να διώξει τον προηγούμενο συνήγορό του (σ.σ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο).

Διάλογοι-ντροπή

Την παρέμβαση της προέδρου προκάλεσε η αναφορά τού Μπουρδούβαλη στο νεκρό παιδί του Γιαννουσάκη:

▰ Γιαννουσάκης σε Μπουρδούβαλη: Γιατί δεν ζητήσατε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί μου; Ο μόνος που λέει για ναρκωτικά είμαι εγώ κι ο μόνος που λέει ότι τα φέρατε εσείς, είμαι εγώ.

● Γ. Μπουρδούβαλης: Ντρέπομαι που σε βλέπω. Χρησιμοποίησες μέχρι και το νεκρό παιδί σου.

▰ Πρόεδρος: Ντροπή! Εσείς χρησιμοποιείτε νεκρά παιδιά.

● Μπουρδούβαλης: Εμένα τα παιδιά μου έχουν καταστραφεί! Τον έβαλα στο γραφείο να με εξοντώσει!

▰ Γιαννουσάκης: Με βάλατε στο γραφείο να σας βοηθήσω να φέρετε ναρκωτικά!

Στη συνέχεια η πρόεδρος αντιλήφθηκε πως στην αίθουσα ήταν ο 17χρονος γιος του Μπουρδούβαλη και ζήτησε να απομακρυνθεί από την αίθουσα.

Ενταση προκλήθηκε με αφορμή ερωτήσεις της εισαγγελέως, η οποία διάβαζε αποσπάσματα από τις απολογίες αναφορικά με τον κατηγορούμενο Αιμίλιο Κοτσώνη, με τον συνήγορό του να αντιδρά:

▹ Γ. Ηρειώτης: Δεν είμαστε βουβά πρόσωπα στη διαδικασία. Η εισαγγελέας διαβάζει απολογίες χωρίς να τα λέει όλα!

▸ Εισαγγελέας: Δεν έχω δικαίωμα να ρωτήσω για τον κ. Κοτσώνη; Γιατί παρεξηγείστε;

▹ Γ. Ηρειώτης: Αν θέλει η εισαγγελέας να εμπλέξει Κοτσώνη με ναρκωτικά είναι άλλο θέμα.

Από τη φωνή

Στη συνέχεια, ο Μπουρδούβαλης αρνήθηκε πως ενημέρωνε ή μιλούσε για το «Noor One» με τον Κοτσώνη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί για μεταφορές πετρελαίου.

Κατηγόρησε τον πλοίαρχο, ο οποίος τον αναγνώρισε από τη φωνή ως Captain George, ότι ψεύδεται και ισχυρίστηκε ότι ο Ινδός πλοίαρχος μιλούσε με τον ναυτιλιακό πράκτορα Μανέτα.

Στρέφοντας τα βέλη του προς την πλευρά των Γιαννουσάκη και Καλαφάτη, υποστήριξε πως οι τελευταίοι είχαν «δικούς τους» μέσα στο πλοίο, από το πλήρωμα των Ινδών.

Κάποιους τους κατονόμασε, κάποιους όχι. Οι ισχυρισμοί του απαντήθηκαν από τους εμπλεκόμενους, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου όταν ο Μπουρδούβαλης ισχυρίστηκε πως «όλα τα μέλη του πληρώματος εργάζονταν για τον Γιαννουσάκη επί 10 χρόνια».

Η πρόεδρος επί πέντε λεπτά τον ρωτούσε να πει συγκεκριμένα ονόματα, με χρονικές περιόδους και αποδείξεις, με τον κατηγορούμενο να δυσκολεύεται να τεκμηριώσει τη θέση του.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.

efsyn.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ