Ειδήσεις

Mεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης: «Διεκδικώ! Αντιδρώ στην ενδοοικογενειακή βία»

Mεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση με τίτλο: «Διεκδικώ! Αντιδρώ στην ενδοοικογενειακή βία», που συνδιοργάνωσαν οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου με την κα. Ζωάννου Άννα, Αντιδήμαρχο Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων και Τρίτης ηλικίας, η ΧΕΝ Ρόδου με την πρόεδρο κα. Θυμιανού Μαίρη και ο Σύλλογος Έρευνας και Προώθησης Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας με τον πρόεδρο τον κ. Ρουμπίνη Γεώργιο την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΑΚΤΑΙΟΝ.

Χαιρετισμoύς απηύθυναν o κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάνος Κόνσολας, βουλευτής της ΝΔ και η κα. Άννα Ζωάννου, Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων και Τρίτης ηλικίας , η οποία αγκαλιάζει και στηρίζει κάθε πρωτοβουλία και δράση υπέρ των γυναικών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Τέρης Χατζηιωάννου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η κα. Χαρούλα Γιασιράνη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα», ο κ. Σέργιος Αϊβάζης Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, ο κ. Στέφανος Δράκος, Δημοτικός σύμβουλος και Πολιτευτής της Ν.Δ., ο κ. Διονύσιος Γουβιάς επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η κα. Πέπη Παπαπαύλου,επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Στόχοι της εκδήλωσης, η προαγωγή του «αθέατου» κοινωνικού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, ως ένα δημόσιο ζήτημα που αφορά όλους, έτσι ώστε να συμβάλει στη μείωση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και τη μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτή. Επίσης, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση του κοινού για το φαινόμενο αυτό και τις διαστάσεις που λαμβάνει στις μέρες μας, καθώς και η ενδυνάμωση- παρακίνηση των γυναικών για να σπάσουν το κύκλο της βίας, αφού αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των συνεργαζόμενων φορέων, η κ. Μαρία Τζουλιάνη παρουσίασε το έργο της ΧΕΝ Ρόδου, ο κ. Γιώργος Ρουμπίνης τους σκοπούς του «Συλλόγου Έρευνας και Προώθησης Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας», η κ. Μαρία Καρίκη παρουσίασε στο κοινό τον « Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας» και η κα. Εύη Μηνατσή παρουσίασε τις υπηρεσίες που προσφέρει στις γυναίκες το «Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας». Ακολούθησε η προβολή ταινίας μικρού μήκους «The Νoir Project» του σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση μεταξύ του κοινού και του επιστημονικού προσωπικού του «Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας», την κοινωνιολόγο κα. Εύη Μηνατσή, την ψυχολόγο κα. Δέσποινα Φακιδαράκη, τον κοινωνικό λειτουργό κ. Σταμάτη Γιασιράνη, και με το επιστημονικό προσωπικό του «Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας», την ψυχολόγο κα. Μαρία Καρίκη και τον κοινωνικό λειτουργό κ. Παναγιώτη Μητσογιάννη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την επίδειξη ασκήσεων αυτοάμυνας, αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, από τον πρόεδρο του «Συλλόγου Έρευνας και Προώθησης Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας» κ. Ρουμπίνη.

Μοιράστηκε στο κοινό έντυπο υλικό, σχετικό με την ενδοοικογενειακή βία καθώς και ένα DVD με τίτλο «Το Μυστικό της Νίκης», από την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία στην Ελλάδα συντονίζεται από την βουλευτή κα. Έλενα Ράπτη.

Ανάμεσα στους στόχους και τους σκοπούς των Δομών Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου, είναι η διαρκής εκπαίδευση του κοινού, με στόχο την αλλαγή των κοινωνικών προτύπων που ευνοούν τη βία μέσα στην οικογένεια και η ευαισθητοποίησή του γύρω από τις επιπτώσεις της βίας στα θύματα και κυρίως στις γυναίκες και τα παιδιά

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου