ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα τουρισμού τρίτης ηλικίας από Γερμανία

news room 2 λεπτά ανάγνωση

Με την ευκαι­ρία της άφιξης των πρώτων Γερ­μα­νών συντα­ξιού­χων που έρχο­νται στη Ρόδο μέσω του προ­γράμ­μα­τος του­ρι­σμού τρίτης ηλικίας, πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε σήμερα στο γραφείο του δημάρ­χου Ρόδου Στάθη Κου­σουρνά συνά­ντηση εργα­σίας, στην οποία μετεί­χαν ο προ­ε­δρος της ΕΞΡ κ. Αντ. Καμπου­ρά­κης, ο πρό­ξε­νος της Γερ­μα­νίας στη Ρόδο κ. Δημ. Γιώρ­τσος, ο Διευ­θυ­ντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Χαρ. Παλο­γιαν­νί­δης και ο καρ­διο­λό­γος κ. Π. Μπα­κί­ρης., ενώ από γερ­μα­νι­κής πλευράς ήταν ο δρ Νόρ­μπερτ Χέλλερ, εκπρό­σω­πος του Γερ­μα­νού υφυ­πουρ­γού Ανα­πτυ­ξια­κής Συνερ­γα­σίας κ. Φούχτελ, ο κ. Φρέ­ντριχ, διοι­κη­τικό στέ­λε­χος της κλι­νι­κής Bavaria και η κα Καλαϊ­τζή, γιατρός στην εν λόγω κλινική.

Ο δήμαρ­χος κ. Κου­σουρ­νάς θύμισε, μετά τις ευχές για το «καλω­σο­ρί­σατε», ότι είχε προη­γη­θεί άλλη μία συνά­ντηση, όταν το πρό­γραμμα βρι­σκό­ταν ακόμη υπό συζή­τηση, και τότε είχε συμ­φω­νη­θεί ότι την ευθύνη του συνο­λι­κού σχε­δια­σμού του προ­γράμ­μα­τος θα την έχει η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο Δήμος Ρόδου από την πλευρά του θα έχει την ευθύνη των υπο­δο­μών. Παράλ­ληλα, οι αφίξεις των πρώτων του­ρι­στών θα απο­τε­λού­σαν πιλο­τική εφαρ­μογή του προ­γράμ­μα­τος, ώστε να δια­πι­στω­θούν στην πράξη τα πρό­βλή­ματα και οι ελλεί­ψεις και να συντο­νι­στούν οι ενέρ­γειες των ενδια­φε­ρο­μέ­νων μερών.

Ο κ. Γιώρ­τσος από την πλευρά του τόνισε ότι η συγκε­κρι­μένη μορφή του­ρι­σμού έχει ιδιαί­τε­ρες ανάγκες, αφού αφορά μια ηλι­κιακή ομάδα που έχει στα­τι­στικά περισ­σό­τερα προ­βλή­ματα υγείας ή/και κινη­τι­κό­τη­τας, κάτι που σημαί­νει μέριμνα για προ­σβα­σι­μό­τητα στις υπο­δο­μές της πόλης (πεζο­δρό­μια, διά­δρο­μοι στις παρα­λίες κ.λπ.).

Η Ένωση Ξενο­δό­χων, όπως είπε ο κ. Καμπου­ρά­κης, ενδια­φέ­ρε­ται ιδιαί­τερα για την ανά­πτυξη εναλ­λα­κτι­κών μορφών του­ρι­σμού και θέλει να ασχο­λη­θεί σοβαρά με την συγκε­κρι­μένη μορφή, αρκεί να υπάρξει συντο­νι­σμός και πλήρης κατα­γραφή των αναγκών.

Ο κ. Κου­σουρ­νάς επε­σή­μανε ότι για το θέμα της προ­σβα­σι­μό­τη­τας έχει ανα­λά­βει ο Σὐλ­λο­γος ΑμΕΑ την κατα­γραφή των ελλεί­ψεων. Για το ιατρικό κομμάτι έχουν ξεκι­νή­σει συνο­μι­λίες με τη Σχολή Νοσο­κό­μων, ενώ για τα έργα που θα χρεια­στεί να γίνουν στο θέμα των υπο­δο­μών θα επι­διω­χθεί η εξεύ­ρεση πόρων από το 2ο ΕΣΠΑ, ενώ μέχρι τότε μπορούν να γίνουν μικρές παρεμ­βά­σεις.

Το σημα­ντικό πάντως είναι να εξα­σφα­λι­σθεί ότι θα υπάρξει μόνιμη και αυξα­νό­μενη ροή του­ρι­σμού αυτής της κατη­γο­ρίας , ώστε να υπάρξει και το αντί­στοιχο ενδια­φέ­ρον για να γίνουν οι απα­ραί­τη­τες επεν­δύ­σεις.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.