Ειδήσεις

Telegraph: Καστελόριζο, Χάλκη, Αγαθονήσι, Μαράθι για διακοπές ηρεμίας και απομόνωσης

Τα 11 πιο αραιοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας αναδεικνύει η μεγάλη βρετανική εφημερίδα Telegraph, θυμίζοντας οτι η Ελλάδα δεν ενδείκνυται μόνο για διακοπές στους καθιερωμένους προορισμούς όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κρήτη, αλλά και για νησιωτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες απομόνωσης και ηρεμίας, μακριά από την πολυκοσμία των τουριστικών περιοχών.

Αναφέρει για τα 4 νησιά των Δωδεκανήσων

Καστελόριζο Πληθυσμός 492 άτομα: Βρίσκεται 800 μέτρα από τις Τουρκικές ακτές. Το κτίριο που ενέπνευσε το όνομα του νησιού είναι ένα κάστρο που χρονολογείται στον 14ο αιώνα. Στο λιμάνι, που διαφέρει από τα λευκά σπίτια που χαρακτηρίζουν τα περισσότερα ελληνικά νησιά, βρίσκονται πολλές βίλλες σε ποικιλία χρωματισμών.

Χάλκη – πληθυσμός 478 άτομα: Δυτικά της Ρόδου, βρίσκεται ένα νησί που είναι δημοφιλές για όσους το εξερευνούν στη διάρκεια της ημέρας και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Όμως ο μόνιμος πληθυσμός του ανέρχεται σε λιγότερους από 500 κατοίκους. Αρχιτεκτονική ιταλικού στυλ στο λιμάνι, η οποία συμπληρώνεται με τον εμβληματικό ψηλό πύργο με το ρολόι, που είναι ο υψηλότερος στα Δωδεκάνησα.
Τρία χιλιόμετρα στα δυτικά βρίσκεται το Χωριό, που διαθέτει ένα μοναστήρι και μια εκκλησία με θρησκευτικά φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο.

Αγαθονήσι – πληθυσμός 185 άτομα :Το βορειότερο νησί της Δωδεκανήσου. Το όνομά του σημαίνει “παρθένο νησί” και προσελκύει όσους αναζητούν απομόνωση και λάτρεις της ιστορίας, καθώς διαθέτει παραλίες που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν πρόσβαση από το δρόμο και ένα προ-βυζαντινό μνημείο, μοναδικό στο Αιγαίο.
Οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι βολτσαλωτές. Αμμουδιά διαθέτει η παραλία Πόρος, 45 λεπτά από το χωριό Άγιος Γεώργιος.

11. Μαράθι – πληθυσμός 12 άτομα: Το νησί βρίσκεται ανάμεσα στους Λειψούς και τους Αρκούς στα Δωδεκάνησα, διαθέτει μια παραλία, δεν έχει δρόμους ούτε αυτοκίνητα και κανένα κατάστημα.
Ηρεμία, μακριά από θορύβους, εκτός από το κελάιδισμα των πουλιών.
Κατοικείται από την οικογένεια Αιμηλιανού, που πρωτοήλθε στο νησί το 1977. Εγκατέστησε παροχή νερού και ηλεκτρισμού και πλέον καλωσορίζει επισκέπτες στο ξενοδοχείο και την ταβέρνα της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν στο νησί κατοικούν 12 κάτοικοι. Το χειμώνα, οι μόνιμοι κάτοικοι είναι τρεις.

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ακρίτας    14.06.2015 23:16

    Το Καστελλόριζο μας γράφεται με δύο λάμδα. Σας παρακαλούμε να μην γράφετε ποτέ λάθος
    το όνομα του νησιού μας. Ως δημοσιογράφοι, και μάλιστα Δωδεκανήσιοι θα
    έπρεπε να γνωρίζετε τη σωστή ορθογραφία..

Σχολιασμός άρθρου