Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενος για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας πολιτικός μηχανικός.
Ο κατηγορούμενος φέρεται συγκεκριμένα ότι κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2010 – Δεκεμβρίου 2011 να έπεισε μια κάτοικο Ρόδου να του καταβάλει σημαντικά ποσά για την διεκπεραίωση υποθέσεών της.
Η εγκαλούσα φέρεται συγκεκριμένα να του κατέβαλε 12.350 ευρώ, όταν την έπεισε ότι είχε καταθέσει αίτηση νομιμοποίησης αυθαιρέτου υπόγειου. Επιπλέον φέρεται να της εμφάνισε ένα πλαστό έντυπο υπολογισμού προστίμου ύψους 33.962 ευρώ, το οποίο την έπεισε να του καταβάλει και 17.866,25 ευρώ, προκειμένου να αποπληρωθεί πλήρως το πρόστιμο, πείθοντας την ότι θα είχε έκπτωση ύψους 3.000 ευρώ.
Περαιτέρω φέρεται να έλαβε ακόμη 4.452 ευρώ, υποσχόμενος ότι θα της εξασφάλιζε άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρόδου για να μεγαλώσει την είσοδο της επιχείρησής της και επιπλέον το ποσό των 19.782 ευρώ ως αμοιβή του για τις ανωτέρω εργασίες του.
Φέρεται παραπέρα να έλαβε από την εγκαλούσα 6.000 ευρώ τα οποία θα έδινε δήθεν σε έναν συνάδελφό του, αρχιτέκτονα στο ΚΑΣ.
Συνολικά δε κατηγορείται ότι απεκόμισε με ψευδείς παραστάσεις το ποσό των 60.450,25 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Χάρης Βασιλειάδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ