Με εντολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη οργανώνεται σύσκεψη στην Αθήνα με στελέχη του ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο) του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στελεχών από το Κτηματολόγιο Κω, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κτηματολόγιο Κω, ιδιαίτερα λόγω της καθυστέρησης της ενημέρωσης πράξης εφαρμογής των επεκτάσεων σχεδίων πόλεως.

Θα συζητηθούν επίσης οι ιδιαιτερότητες των Κτηματολογίων Ρόδου και Κω – Λέρου που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία μετάβασης στο νέο καθεστώς.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στη Βουλή στα πλαίσια ψήφισης του πολυνομοσχέδιου με την συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη και στελεχών του Υπουργείου, στελεχών του ΕΚΧΑ και του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού, μετά τις πιέσεις του τελευταίου και τις τοποθετήσεις του στην Βουλή ώστε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των Κτηματολογίων Ρόδου και Κω- Λέρου καθώς και η νησιωτικότητα για την λειτουργία παραρτημάτων στα νησιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ