Ειδήσεις

Αρχισε κύκλο επαφών ενόψει των εκλογών ο δήμαρχος Ρόδου

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή του ή μη στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Κουσουρνάς και στο δημοτικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο της “ΔΕΡΜ ΑΕ” κ. Βασίλη Ψυλλάκη σε συνάντηση που είχαν χθες.

Εδώ και αρκετές ημέρες ο κ. Στάθης Κουσουρνάς έχει ξεκινήσει κύκλο διερευνητικών συναντήσεων με στελέχη της παρατάξεώς του αλλά και με πρώην δημάρχους και ανθρώπους που υπηρετούν στο β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είναι προφανές πως ο κ. Κουσουρνάς προσπαθεί να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις ανθρώπων που υπηρέτησαν τα κοινά ή ακόμη και εκείνων που έχουν επιθυμία να προσφέρουν για το καλό του νησιού. Το ίδιο πράττει και με τα στελέχη του συνδυασμού του προκειμένου να γνωρίζει τον αριθμό των υποψηφίων που μπορεί να συγκεντρώσει. Υπενθυμίζεται πως το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές δεν είναι μεγάλο και ότι ο συνδυασμός χρειάζεται τη συμμετοχή τριακοσίων υποψηφίων.

Για να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, όπως ξεκαθάρισε χθες στον κ. Βασίλη Ψυλλάκη, θα πρέπει να γνωρίζει και τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η ΝΔ καθώς υπάρχουν στελέχη του συνδυασμού του που ανήκουν στο συγκεκριμένο κόμμα. Αν το κυβερνών κόμμα αποφασίσει να παράσχει στήριξη σε κάποιο υποψήφιο ώστε να διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου τότε δημιουργείται ζήτημα για τα στελέχη της Ν.Δ. που μετείχαν στο συνδυασμό του κ. Κουσουρνά στις προηγούμενες εκλογές και τώρα θα πρέπει να αποχωρήσουν.
Ο δήμαρχος όμως θα επιδιώξει να ενημερωθεί και για την άποψη που έχουν σχηματίσει για το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα και οι πολίτες.

Δεν αποκλείεται η εικόνα που επιθυμεί ο δήμαρχος να σχηματιστεί και με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.
«Στη συνάντησή μας ο δήμαρχος τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να προβεί σε ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στις εκλογές. Κρίνει πως το τοπίο είναι ακόμα θολό», δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης.
Σε ερώτηση του δημάρχου Ρόδου σχετικά με την υποψηφιότητά του στις εκλογές ο αντιπρόεδρος της “ΔΕΡΜ ΑΕ” απάντησε στον κ. Κουσουρνά πως θα στηρίξει τον αγώνα υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Στην ουσία ο κ. Ψυλλάκης έθεσε βέτο για τη μη συνύπαρξή του στο συνδυασμό με τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Δώρο Κωνσταντίνου.
Είναι φανερό πως ο κ. Ψυλλάκης δεν επιθυμεί να συνυπάρξει στο συνδυασμό μαζί με πρόσωπα με τα οποία ήρθε σε αντιπαράθεση. Σε συνέντευξη τύπου άλλωστε έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένο χωρικό αντιδήμαρχο με τον οποίο δεν μπορεί να έχει συνεργασία.
«Ξεκαθάρισα στο δήμαρχο πως αν το συγκεκριμένο άτομο μετάσχει στο συνδυασμό δεν θα είμαι υποψήφιος», δήλωσε ο κ. Βασίλης Ψυλλάκης.
Στη συνάντηση ο κ. Ψυλλάκης ενημέρωσε το δήμαρχο και για την ημερίδα που θα διεξαχθεί για τις Ιαματικές Πηγές της Καλλιθέας.

«Στόχος της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου, είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη των Πηγών Καλλιθέας. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η “ΔΕΡΜ ΑΕ” σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδος. Θα κληθούν να λάβουν μέρος εκπρόσωποι της ΕΞΡ, του ΕΒΕΔ, της Περιφέρειας και άλλων φορέων του τόπου μας», δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης.
Αναφορά έκανε ο αντιπρόεδρος της “ΔΕΡΜ ΑΕ” και στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στις παραλίες
«Ξεκινήσαμε τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στις παραλίες. Τα μηχανήματα θα δουλεύουν πυρετωδώς στις ακτές της Ιαλυσού, τ’ Αφάντου και της Λίνδου. Θα ξεκινήσουμε νωρίς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα πριν από την έναρξη της σεζόν», τόνισε ο κ. Ψυλλάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου