Αθλητικά

Παναγιώτης Διακοφώτης: «Ελπίζουμε να έχει απολαβές από το στοίχημα και η Γ’ Εθνική»

Στην πρωινή εκπομπή του Q Radio Χανιά Sport Fm φιλοξενήθηκε το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσων Παναγιώτης Διακοφώτης, ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα του Κώστα Νίτσε, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για έναρξη προπονήσεων στις 7/1 και πρωταθλημάτων αρχές Φεβρουαρίου.
Εν τω μεταξύ, αποκάλυψε πως η ΕΠΟ σκέφτεται αλλαγή στα μπαράζ της Γ’ Εθνικής ενώ τόνισε πως υπάρχουν συζητήσεις για να πάρουν χρήματα από το στοίχημα και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής αλλά και του τοπικού!
Επίσης, ανέφερε πώς θα γίνει πρόταση για εκλογές στην ΕΠΟ στις 17/1.
Αναλυτικά τα όσα είπε σε απόδοση του Sports-Factory:
-Ποια είναι εκτίμησή σας για το πότε και αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;
«Εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής απλώς περιμένουμε τις εξελίξεις, σιγά-σιγά βελτιώνεται η κατάσταση. Υπάρχει και η δήλωση που έκανε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος λέει έναρξη προπονήσεων για τα υπόλοιπα αθλήματα αρχές του χρόνου. Φαντάζομαι ότι στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούμε κι εμείς, θα περιμένουμε να δούμε αν τελικά ξεκινήσουν οι προπονήσεις όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός.
Θα πάμε πλέον σε μια συζήτηση να δούμε πώς μπορούμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Σίγουρα τα δεδομένα αλλάζουν όσον αφορά στις ομάδες που θα ανέλθουν στην κατηγορία, καταλαβαίνετε ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο πλέον να ολοκληρωθεί, μιλάω για τους πρωταθλητές των 10 ομίλων.
Φαντάζομαι θα πάμε σε μια λύση σε μονά παιχνίδια, σε ουδέτερα γήπεδα για να μπορέσουμε να έχουμε τις 4 ομάδες που θα ανέβουν στην Football League και βέβαια να πάμε στην λύση να ολοκληρωθεί όπως έχει προγραμματιστεί το πρωτάθλημα.
Δηλαδή κανονικά σε δύο γύρους και όχι όπως έχει ακουστεί από κάποιους για ένα γύρο».
-Οπότε ουσιαστικά πρόκειται για μια τροποποίηση των μπαράζ, έτσι;
«Αυτή την στιγμή το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι θα τροποποιήσουμε τα μπαράζ. Δεν έχει μπει στο τραπέζι γενικά κάτι, γιατί ό,τι και να κάνεις αν δεν δεις τις εξελίξεις της πανδημίας δεν μπορείς να προγραμματίσεις…».
-Μιλώντας με τον προπονητή της ομάδας των Χανίων, τον Αλέκο Βοσνιάδη, μας είπε ότι «επιτέλους έχουμε κάτι να χαμογελάμε»… Έχουν λόγο να χαμογελάνε και οι μικρότερες κατηγορίες, τα ερασιτεχνικά, αν και εφόσον οι καμπύλες, οι δείκτες συνεχίσουν την ύφεση την οποία παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα;
«Ναι, είναι ένα καλό πρώτο βήμα για το ποδόσφαιρο η έναρξη της Super League 2 αν και βλέπετε ότι είναι πολύ αυστηροί, αν έχετε διαβάσει τις οδηγίες και τους όρους για να μπορείς να κάνεις προπονήσεις, να κάνεις τα τεστ.
Ευτυχώς υπάρχει ένα αποδεκτό όσον αφορά τα τεστ, ανά πέντε άτομα ένα τεστ οπότε μειώνει τα έξοδα των ομάδων, δηλαδή δεν κάνουν και οι τριάντα κάθε φορά.
Κάνουν ανά πέντε ένα τεστ, δηλαδή παίρνουν το υγρό από τους πέντε που δίνουν δείγμα και από εκεί και πέρα το αναλύουν κι αν τυχόν βρεθεί θετικό, τότε καλούν τους πέντε και κάνουν ξεχωριστά στον καθένα για να μειώσουν τα έξοδα, λογικό το ακούω.
Καταλαβαίνετε ότι αν ήθελε κάθε ομάδα γύρω στις 2.000 ευρώ για να κάνει προπονήσεις ανά εβδομάδα είναι πολύ μεγάλο κόστος, συμβόλαιο δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στην Super League 2. Αναμένουμε όπως τουλάχιστον έχουμε μάθει, στις 15/1 να περάσει και η τροποποίηση για το στοίχημα, να δοθούν έσοδα σε αυτές τις κατηγορίες (Super League 1, Super League 2, Football League).
Ελπίζουμε να μπουν μέσα και οι Ενώσεις ώστε να μοιράσουμε λεφτά και στις ομάδες της Γ’ Εθνικής και των τοπικών.
Αυτό βέβαια, έχει ειπωθεί και έχει γραφτεί από το καλοκαίρι, αυτό το σκεπτικό, η προεργασία για το στοίχημα και νομίζω είναι ένα αίτημα που εδώ και χρόνια φωνάζουμε εμείς του ποδοσφαίρου ότι οι εταιρείες αυτές δεν γίνεται να μπορούν να κερδίζουν σε βάρος του ποδοσφαίρου και να μην προσφέρουν στο ποδόσφαιρο».
-Είναι και μια δοκιμασμένη συνταγή από το ΠΡΟΠΟ αν θυμάστε, έδινε λεφτά στις ομάδες…
«Ακριβώς, χρησιμοποιείς το σήμα, το όνομα των Χανίων π.χ. και δεν δίνεις απολύτως τίποτα. Κερδίζεις από την ανώνυμη εταιρεία που λέγεται Χανιά αλλά δεν δίνεις κάτι.
Νομίζω ότι ο κ. Γεραπετρίτης το έχει βάλει στην σωστή βάση. Είχε γίνει μια μελέτη πριν δύο χρόνια και είχε μπει στο τραπέζι αλλά τελικά δεν προχώρησε. Πριν δυόμιση χρόνια ήταν, επί ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν κρατάνε το 5% από τα κερδισμένα κουπόνια, το ποσό που θα μαζευτεί στο τέλος στην χρονιάς είναι 60.000.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό θα μπορούσε να προσφέρει πάρα πολλά στον αθλητισμό. Ελπίζουμε να μπει σε αυτή την βάση και να βοηθηθούν όλα τα αθλήματα, όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά και τα υπόλοιπα.
Αυτή την στιγμή χρειάζεται στήριξη από την πολιτεία ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός…».
-Θα αποτελέσουν εμπόδιο τα τεστ για την έναρξη της Γ’ Εθνικής και των ερασιτεχνικών; Σε τι πλαίσιο θα ξεκινήσουμε, αν ξεκινήσουμε;
«Το πρωτόκολλο θα το δούμε, θα δούμε και τις εξελίξεις. Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι ζητούσαμε μόνο θερμομέτρηση από τις ομάδες και βέβαια θα πρέπει να καταλάβουν και οι φίλαθλοι, γιατί είδαμε φαινόμενα τέτοια, όταν λέμε 80, δεν γίνεται να εισέρχονται φίλαθλοι στα γήπεδα, δε γίνεται να μπαίνουν και να στοιβάζονται στις εξέδρες.
Κι όχι μόνο αυτό, είδαμε και φαινόμενα να τιμωρούνται ομάδες για ρίψη κροτίδων σε παιχνίδι Γ’ Εθνικής στην αρχή, το θυμάστε πολύ καλά!».
-Το είχαμε θίξει γιατί δεν γίνεται οι Ενώσεις και οι παρατηρητές να κάνουν τους αστυφύλακες. Το είδαμε να γίνεται σε γήπεδα. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε μια όποια «κανονικότητα» θα πρέπει να βοηθήσουν και οι ίδιοι. Δηλαδή γίνεται μάχη για να ξεκινήσουν αυτά τα πρωταθλήματα, μην πάμε τώρα εμείς να τους δώσουμε μια και τα ρίξουμε στον Καιάδα…
«Ακριβώς και πιστεύω ότι το φαινόμενο αυτό επηρέασε αρνητικά την επιτροπή να μας δώσει το πράσινο φως για τις δύο κατηγορίες.
Νομίζω ότι τα διαβάζουν, τα βλέπουν, παίχτηκε στα δελτία ειδήσεων, ανέβηκε στα σάιτ, στις εφημερίδες. Όλα αυτά είναι κατά του ποδοσφαίρου επομένως θα πρέπει όλοι να συμμορφωθούν, και να πάμε να βοηθήσουμε το άθλημα να τελειώσουμε αυτή την δύσκολη χρονιά φέτος που την αναμέναμε δύσκολη».
-Γίνεται και μεγάλη μάχη από όλους γενικότερα, ειδικά στο χώρο του αθλητισμού, κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες, να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Δυστυχώς έχει εχθρούς και εκ των έσω σε αυτό το κομμάτι…
«Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λέτε. Εντάξει δεν θα πάμε στην λύση να έχουμε σε κάθε γήπεδο αστυνόμο. Θα πρέπει να συμμορφωθούμε όλοι να περάσει αυτή η χρονιά».
-Σε περίπτωση που ξεκινήσουμε 7/1 προπονήσεις φαντάζομαι τέλη Ιανουαρίου θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τόσο τη Γ’ όσο και τα ερασιτεχνικά…
«Σωστά, κάπου εκεί υπολογίζουμε ότι θα είναι η έναρξη!».
-Ένα σχόλιο για τις εκλογές της ΕΠΟ, πότε θα γίνουν;
«Απ’ ότι ξέρω η ημερομηνία που θα προτείνουμε την Πέμπτη θα είναι για 17/1, πάλι με κάποια επιφύλαξη τουλάχιστον από την δικιά μου πλευρά, αν μας επιτρέψουν τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Έχουμε το περιθώριο και για περαιτέρω, θα δούμε. Πάντως κάπου εκεί, 17, 16… θα είναι η νέα ημερομηνία για τις εκλογές».
-Όσον αφορά τους υποψήφιους είδαμε και το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη…
«Θα δούμε, υπάρχει μια πρόταση απ’ ότι γνωρίζω στον κ. Ζαγοράκη, όλα αυτά αλλάζουν, καταλαβαίνετε».
Κλείνοντας ο Παναγιώτης Διακοφώτης έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο:
«Θέλω να ευχηθώ υγεία πάνω από όλα, υπομονή να ξεπεράσουμε την πανδημία, να είμαστε όλοι στα σπίτια μας και να περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών έτσι ώστε να βοηθήσουμε και τον αθλητισμό και την οικονομία!».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου