Τοπικές Ειδήσεις

Κατέθεσε ως μάρτυρας ο Γιάννης Χριστοφάκης στην υπόθεση της καταβολής εισφοράς γης σε χρήμα ξενοδόχων

Ως μάρτυρας κατέθεσε χθες ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου για την υπόθεση της καταβολής εισφοράς γης σε χρήμα ξενοδόχων και τη μη είσπραξη εισέτι των οφειλομένων, ο πρώην αντινομάρχης, υπεύθυνος σε θέματα Πολεοδομίας, κ. Γιάννης Χριστοφάκης.
Σήμερα, θα καταθέσει, στο πλαίσιο της ίδιας ανάκρισης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Έχουν δώσει ήδη μαρτυρικές καταθέσεις ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο πρώην δήμαρχος Ρόδου και αντιπεριφερειάρχης κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Ο κ. Χριστοφάκης επεσήμανε χθες σε συντάκτη της «δημοκρατικής» ότι τα έτη 2002 – 2010 εκδόθηκαν περίπου 27 αποφάσεις καταβολής εισφοράς γής σε χρήμα και από το 2010 εκδόθηκαν ακόμη 5 από τον Δήμο Ρόδου.
Τόνισε ό,τι έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να προχωρήσει η διαδικασία προσθέτοντας ότι επί θητείας του πρώην νομάρχη κ. Σάββα Καραγιάννη είχαν εκδοθεί 3 αποφάσεις, που στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ήταν λάθος.
Η τακτική Ανακρίτρια δεν έχει ακόμη προσωποποιήσει τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί in rem (κατά παντός υπευθύνου) για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, που το όφελος που πέτυχε ο δράστης ή η ζημία που προκλήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου