Ειδήσεις

Έρευνα για συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Διχασμένοι οι πολίτες

Διχασμένη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία στο ζήτημα της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου, η οποία τίθεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι της Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Όπως δείχνει έρευνα της Prorata, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, ευρύτερη συμφωνία (κατά 59%) υπάρχει μόνο στο θέμα της αποχώρησης των ιερέων από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με 6 στους 10 να λένε “ναι” στην αποχώρηση των ιερέων από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Έρευνα για συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Πόλωση για την εκκλησιαστική περιουσία

Διχογνωμία εμφανίζει το εκλογικό σώμα, ως προς το εάν με τη συμφωνία εξασφαλίζεται εξασφαλίζεται η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς και οι διακριτοί ρόλοι εκκλησίας-κράτους.

Στην σε εξέλιξη Σύνοδο της εκκλησιαστικής ηγεσίας, η οποία θα λάβει αποφάσεις για την συμφωνία, βασικό σημείο αντιπαράθεσης είναι η έξοδος των κληρικών από το Δημόσιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου