Ειδήσεις

Πάνω από 525.000 πρόσφυγες έφτασαν από την αρχή τους έτους στα ακριτικά νησιά

Περισσότεροι από μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στα νησιά του βορείου Αιγαίου από την αρχή της χρονιάς σύμφωνα με επίσημα της Αστυνομικής Περιφερειακής Διεύθυνσης που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αιχμή του δόρατος η Λέσβος, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 353.000 μετανάστες και πρόσφυγες έως τις 13 Νοεμβρίου του 2015. Στη Σάμο την αντίστοιχη περίοδο έχουν καταγραφεί 92.000 και στη Χίο 80.000. Από την αρχή του Νοεμβρίου και μέχρι τις 13 του μήνα οι αφίξεις που σημειώθηκαν στη Λέσβο ήταν 28.600, στη Σάμο 6.820 και στη Χίο 7.609.

Την ίδια στιγμή, Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων, που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της Λέσβου και δεδομένων των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο νησί, αλλά και των τελευταίων γεγονότων στο Παρίσι, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Στρατή Τζιμή (αντικαθιστούσε λόγω απουσίας τον δήμαρχο Λέσβου).

Στη σύσκεψη, έγινε ενημέρωση και διεξοδική συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών της Λέσβου και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διαπιστώθηκε η εξαιρετική συνεργασία όλων των Κρατικών Υπηρεσιών Ασφάλειας, αλλά και η επάρκεια των λαμβανομένων μέτρων με σκοπό τη διασφάλιση κάθε πτυχής που θα μπορούσε να συμβάλει στην πληρέστερη ασφάλεια του νησιού μας.

Στη σύσκεψη, εκφράσθηκε «η ομόφωνη καταδίκη των θηριωδιών εκ μέρους των τρομοκρατών με θύματα αθώους πολίτες της δημοκρατικής και φίλης χώρας Γαλλίας, αλλά και η καταδίκη της συνεχιζόμενης πρακτικής των αδίστακτων διακινητών που στέλνουν στο θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες.».

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην παραπάνω σύσκεψη, διαβεβαίωσαν ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες ελέγχου και καταγραφής των εισερχομένων προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης «και ότι ο Λεσβιακός λαός μπορεί με ασφάλεια και εθνική υπερηφάνεια να ασχολείται με τα ειρηνικά του έργα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου