Ειδήσεις

Δίκη Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης: Θα καταστραφώ οικονομικά – Εξοντωτική η ποινή

Ποια ήταν τα επιχειρηματά του Ηλία Κασιδιάρη για αίτημα αναστολής – Ζήτησε να κριθεί σε δεύτερο βαθμό

ΟΗλίας Κασιδιαρης, καταδικασθέντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε μόνος του την αίτηση για τη χορήγηση αναστολής, διαδικασία που έχει ξεκινήσει από το πρωί στο Εφετείο Αθηνών. «Την αθωότητα μου δεν την στηρίζω μόνο στην δική μου πεποίθηση. Αλλά φάνηκε και από το βούλευμα. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις. Δεν είμαι ύποπτος φυγής. Ζητώ να μείνω ελεύθερος μέχρι τον δεύτερο βαθμό. Να μη χάσω το δικαίωμα να κριθώ σε δεύτερο βαθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Θα προκληθεί σε μένα ανεπανόρθωτη βλάβη. Θα καταστραφώ οικονομικά. Είναι εξοντωτική η ποινή των 13 ετών που μου επιβλήθη. Παραβιάστηκε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωματων του Ανθρωποώ».

Μάλιστα ήταν και επικριτικός για την έδρα: «Το δικαστήριο σας έκρινε με 20.000 ανθρώπους έξω από στο δικαστήριο. Με παρεμβάσεις από τα ΜΜΕ από όλους τους πολιτικούς παράγοντες. Η αθωότητα μου δεν βασίζεται μόνο στη δική μου πεποίθηση. Αλλά και στην αγόρευση της εισαγγελέως και στην μειοψηφία του δικαστή στο βούλευμα. Θέλω να κριθώ σε δεύτερο βαθμό».

Τι υποστήριξαν οι συνήγοροί του Ηλία Κασιδιάρη

«Χλευαστηκε μέχρι και ο ανήμπορος πατέρας του Μπαρμπαρουση. Σε αυτό το κλίμα δικαζουμε. Μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση σας και να πάμε στο Εφετείο θα έχουν εκτίσει την ποινή τους. Και αν αθωώθουν στο Εφετείο, θα έχουν εκτίσει μια ποινη αδίκως» υποστήριξαν οι συνήγοροι του καταδικασθέντα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Και συνέχισαν: «Ο νομοθέτης λέει ότι είναι υποχρεωτική η χορήγηση αναστολής και δεν δίνεται μόνο αν οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν. Στην περίπτωση του Κασιδιάρη οι περιοριστικοί όροι αποδείχθηκε ότι ήταν αρκετοί και σήμερα βρίσκεται εδώ ενωπιον σας. Έχει γνωστή και μόνιμη διαμονή, ούτε έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να ετοιμάσει τη φυγή του».

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου