Τέσσερα προπονητικά καμπ οργάνωσε στη διάρκεια της περασμένης σεζόν η ομοσπονδία δείχνοντας για μια ακόμη φορά το δρόμο και τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να δουλεύουν αθλητές και προπονητές.

Τα καμπ αφορούσαν κυρίως νέους αθλητές, μεταξύ αυτών και Ροδίτες, ωστόσο στα τρία από αυτά υπήρχε  η συμμετοχή και μεγαλύτερων ηλικιακά και μάλιστα κορυφαίων πρωταθλητών.

Στόχος της ομοσπονδίας να δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές να δουλέψουν σε ομαδικό πνεύμα και με κοινή προπονητική κατεύθυνση. Παράλληλα μέσα από τα καμπ αναδομείται σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους τεχνικούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις σε όλα τα επίπεδα.

Η Θεσσαλονίκη, το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, οι Σέρρες και ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης ήταν οι τέσσερις σταθμοί, από τους οποίους πέρασαν περίπου 80 παιδιά, πολλά από τα οποία μετείχαν σε περισσότερα από ένα καμπ.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό και χρήσιμο είναι το γεγονός ότι πολλά από τα παιδιά που μετείχαν στα καμπ κατάφεραν να υλοποιήσουν τους αγωνιστικούς τους στόχους και να συμμετάσχουν στον αγώνα στόχο της κατηγορίας τους.  Από τους 17 αθλητές, που μετείχαν στο καμπ Ρίψεων της Θεσσαλονίκης οι επτά συμμετείχαν σε μεγάλη διοργάνωση, με τους Μιχάλη Αναστασάκη και Παρασκευά Μπατζάβαλη να πραγματοποιούν μάλιστα πολύ καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Συνολικά 29 παιδιά ήταν στο καμπ του ΟΑΚΑ, που αφορούσε τους άλτες. Μάλιστα οι αθλητές του επί κοντώ είχαν την ευκαιρία να κάνουν κοινή προπόνηση με τον Κώστα Φιλιππίδη, που με χαρά προσφέρθηκε να δείξει στους αυριανούς πρωταθλητές τα μυστικά του αγωνίσματος.  Δέκα από τους αθλητές, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ταξίδεψαν μετέπειτα στους προορισμούς όπου φιλοξενούνταν οι κορυφαίοι αγώνες της κατηγορίας τους. Ένας από αυτούς, ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ, ενώ ο Αντώνης Μέρλος κατέκτησε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της ίδιας κατηγορίας.

Συνάντηση μικρών και μεγάλων ήταν το καμπ του Αγίου Νικολάου την περίοδο του Πάσχα. Με τη συμμετοχή αθλητών όπως ο Αντώνης Μάστορας, η Βούλα Παπαχρήστου και ο Μιχάλης Μερτζανίδης οι νεότεροι του καμπ είχαν την ευκαιρία  να πάρουν πολλές εικόνες. Και από αυτό το καμπ ήταν πολλά τα παιδιά που βρέθηκαν να εκπροσωπούν τη χώρα σε μεγάλη διοργάνωση.

Το τέταρτο καμπ της σεζόν αφορούσε στους αθλητές της κατηγορίας Ε/Ν και Π/Κ που είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους σε Εσκιλστούνα και Κάλι αντίστοιχα, όπως οι «δικοί» μας Ράμμου και Καραγιάννης του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009. Οι αθλητές γυμνάστηκαν για μία εβδομάδα στο στάδιο των Σερρών υπό την επίβλεψη των προπονητών τους και των εθνικών προπονητών των δύο κατηγοριών.

Στη διάρκεια των καμπ πέρα από το προπονητικό κομμάτι έγιναν εργομετρικές εξετάσεις, τα παιδιά παρακολούθησαν σεμινάρια ψυχολογίας, αλλά και επαγγελματικής κατάρτισης και φυσικά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους εθνικούς προπονητές.

Η ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει το θεσμό των καμπ, τα οποία θα αποτελέσουν και φέτος σημείο αναφοράς για τους αθλητές όλων των κατηγοριών.

Η επίδραση της ομαδικότητας, των διαφορετικών εικόνων και του πιο τεκμηριωμένου τρόπου δουλειάς πάνω στους νεότερους κυρίως αθλητές ωθεί την ομοσπονδία στο να συνεχίσει και να διευρύνει ακόμη περισσότερο το θεσμό των καμπ.

Τα καμπ του 2015
Θεσσαλονίκη (Ρίψεων):  27 αθλητές/αθλήτριες
ΟΑΚΑ (Αλμάτων):  29 Αθλητές/αθλήτριες
Άγιος Νικόλαος (μικτό): 18 αθλητές/αθλήτριες
Σέρρες (εθνικών ομάδων Π/Κ, Ε/Ν): 25 αθλητές/αθλήτριες

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ