Ο μπασκετικός Διαγόρας… «αποκαλύφθηκε» στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έγινε στη λέσχη του συλλόγου. Ο έφορος τμήματος μπάσκετ και αντιπρόεδρος του «γηραιού» Κώστας Χαλκιόπουλος, καθώς και οι προπονητές της ομάδας Γιάννης Τσακίρης, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Κώστας Δόσπρας, Πάνος Παναγιωταράκος και Τζακ Μιρόσαβιτς μίλησαν για τον κοινό στόχο της ομάδας αλλά και τα σχέδια τους, τη νέα αγωνιστική περίοδο.
«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ»
Ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ του Διαγόρα και αντιπρόεδρος του συλλόγου Κώστας Χαλκιόπουλος πήρε πρώτος το λόγο: «Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε τον αθλητισμό, να κρατήσουμε τα παιδιά στο μπάσκετ και να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα. Θα ήθελα με την ευκαιρία της έναρξης της νέας χρονιάς να ευχηθώ σε όλα τα σωματεία μία καλή σεζόν χωρίς τραυματισμούς και ειδικά στις ομάδες μας των εθνικών κατηγοριών Κολοσσό και Γ.Σ. Δωδεκάνησος. Φέτος στο προπονητικό μας επιτελείο υπάρχουν δύο νέες προσθήκες, ο Κώστας Δόσπρας και ο Τζακ Μιρόσαβιτς, τους οποίους και καλωσορίζουμε στην ομάδα μας. Όλοι οι προπονητές μας είναι καταξιωμένοι στο χώρο, είναι καθηγητές φυσικής αγωγής και ασχολούνται χρόνια με το αντικείμενο. Θέλω να ευχαριστήσω φυσικά και τους χορηγούς μας, που μας βοήθησαν και πέρσι και συνεχίζουν να μας στηρίζουν. Αναφέρω επιγραμματικά τους: Pane Di Capo, Super Market Πάππου, Silk Oil, τα εστιατόρια Αυγουστίνος και Γόνδολα, το People and People, τη Honda και τον Γιάννη Καλλιγά, το ξενοδοχείο Semiramis, τον κ. Λήμνο, τις τέντες Ανδρέας Νικολάου, το Quatro και πολλούς ακόμη χορηγούς και φίλους της ομάδας. Ελπίζω να έχουμε μία πολύ καλή χρονιά και να συνεχίσουμε τις καλές επιδόσεις. Πέρσι κερδίσαμε όλα επίσημα πρωταθλήματα της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. σε επίπεδο ακαδημιών, κάτι το οποίο δεν ήταν εύκολο. Φέτος θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε, αν και ξέρουμε ότι αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Στο ανδρικό πρωτάθλημα ο στόχος μας είναι να πάρουμε τον τίτλο και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε από τους καλύτερους προπονητές στη Ρόδο, ενώ παράλληλα οργανωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα και βάζουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Ο Διαγόρας έχει 230-240 παιδιά κι αυτό είναι ένα γεγονός. Γεγονός επίσης είναι ότι κερδίσαμε πέρσι όλα τα μικρά πρωταθλήματα και θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και στους παμπαίδες αλλά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα. Στο ανδρικό ξέραμε ότι ο Ιπποκράτης ήταν το μεγάλο φαβορί και θέλαμε να έχουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση, αφού γνωρίζαμε τις δυνατότητες της ομάδας. Στο ανδρικό τμήμα πιστεύουμε πολύ στην ομάδα. Ήρθαν καλά παιδιά με καλό χαρακτήρα που είναι Ροδίτες και νοιάζονται για τη φανέλα και τον τόπο. Επαναλαμβάνω ότι στόχος μας είναι ο τίτλος και αν δεν τα καταφέρουμε, η χρονιά θα είναι αποτυχημένη για μας. Θέλω επίσης να αναφέρω ότι οι πόροι στον Διαγόρα προέρχονται από τα μέλη της διοίκησης, τους φίλους του συλλόγου και τους γονείς και από κανέναν άλλο φορέα. Κανείς από τους τοπικούς φορείς δεν βοηθάει και θέλω ξανά να ευχαριστήσω τους γονείς, οι οποίοι συνέβαλαν και πέρσι στα ταξίδια των ομάδων μας στην Αθήνα».
«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ»
Ο προπονητής του ανδρικού και του εφηβικού τμήματος του Διαγόρα Γιάννης Τσακίρης απ’ την πλευρά του είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες του συλλόγου. Είθισται με την έναρξη της σεζόν να κάνουμε τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και θέλω να καλωσορίσω τους νέους προπονητές που ήρθαν στην ομάδα. Τους εύχομαι πραγματικά ότι καλύτερο αν και γνωρίζουν ότι στον Διαγόρα είμαστε όλοι μαζί μία οικογένεια. Θέλω να κάνω μία ιστορική αναδρομή. Το 2004 ο Διαγόρας αριθμούσε 40 παιδιά στις ακαδημίες του και πλέον έχουμε φτάσει τα 240 παιδιά. Αυτό δεν έγινε τυχαία και ούτε ήταν σύμπτωση. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά στο σωματείο. Στο ανδρικό τμήμα φτάσαμε να παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι και τη Β’ Εθνική, αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορέσαμε να παίξουμε και επιστρέψαμε στο τοπικό, οπότε και δώσαμε ξανά μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες μας, τις οποίες προσπαθούμε να συντηρήσουμε μέχρι και σήμερα σαν κόρη οφθαλμών. Πέρσι καταφέραμε να πάρουμε και τα τέσσερα πρωταθλήματα και στόχος μας είναι να αναδείξουμε παίκτες που να μπορούν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο Στην ανδρική ομάδα ο στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε και να πάρουμε τον τίτλο, στηρίζοντας παράλληλα και τα νέα παιδιά. Πέρσι είχαμε δύο παιδιά εκτός Ρόδου, τον Παπαδημητρίου που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και τον Βογιατζή, ο οποίος ήθελε να μείνει στο νησί για επαγγελματικούς λόγους, ενώ χρησιμοποιήσαμε και πολλά νέα παιδιά. Φέτος επίσης θα δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς έφηβους, ενώ παράλληλα θα διοργανώσουμε από 22 έως 24 Δεκεμβρίου το τουρνουά Χριστουγέννων, για τις ακαδημίες μας. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες, να γίνουν ωραία πρωταθλήματα και να έρθει ο κόσμος στα γήπεδο, ενώ όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε τις ακαδημίες».
«ΨΩΜΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»
Ο πιο παλιός προπονητής του Διαγόρα είναι ο Στέλιος Κωνσταντινίδης, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα για 21 χρόνια… Ο ίδιος είπε: «Η νέα διοίκηση θέλει πραγματικά να κάνει υπερβάσεις και στηρίζει τις ακαδημίες, αλλά και το πρότζεκτ σε αγόρια και κορίτσια. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Το μεγάλο πρόβλημα της Δωδεκανήσου είναι ότι τρώει τα παιδιά της. Θεωρώ ότι οι συνάδελφοι προπονητές είναι όλοι εξαιρετικοί και στον Διαγόρα υπάρχει μπόλικο ταλέντο. Εμείς στα γυναικεία τμήματα δουλεύουμε καλά και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι πολλές αθλήτριες του συλλόγου που σπουδάζουν εκτός Ρόδου παίζουν από την Α2 μέχρι και τα τοπικά πρωταθλήματα και παράλληλα παίρνουν πολλές εμπειρίες και αγωνιστικές παραστάσεις. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί με στόχο την ανάδειξη πολλών ταλαντούχων κοριτσιών. Στις κορασίδες παίρνουμε τον τίτλο και από έλλειψη εμπειρίας και αγώνων δεν προκρινόμαστε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Το σημαντικό όμως είναι ότι όλοι πρέπει να δουλέψουμε για το κοινό καλό και να αφήσουμε στην άκρη τους ανταγωνισμούς. Πρέπει να παράγεις και όχι να αγοράζεις 10 παίκτες. Είναι καιρός η Ρόδος να δίνει ψωμί στα δικά της παιδιά και όχι να ταΐζει τα παιδιά όλης της Ελλάδας. Όχι ότι φυσικά αυτό είναι κακό. Για παράδειγμα ο Πάνος Παναγιωταράκος ήρθε στη Ρόδο και είναι ‘’διαμάντι’’ για τον αθλητισμό μας, ο Κώστας Δόσπρας είναι χρόνια στο νησί με τεράστια προσφορά και ο Τζακ Μιρόσαβιτς το ίδιο. Όλοι τους και πολλοί άλλοι έχουν αγαπήσει το νησί μας και έχουν προσφέρει πολλά πράγματα».
«ΚΕΡΔΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»
Ο Κώστας Δόσπρας φέτος ανέλαβε τα τμήματα παίδων και παμπαίδων και είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Διαγόρα για την παρουσία μου στην ομάδα. Δεν θεωρώ ότι είναι αποτυχημένη η χρονιά αν κάποιος δεν πάρει το πρωτάθλημα στις μικρές ηλικίες. Πέρσι ήμουν στον Ιάλυσο και ήμουν αντίπαλος του Διαγόρα στον τελικό. Το κέρδος των παιδιών είναι ο χρόνος συμμετοχής στα μεγαλύτερα τμήματα και οι εμπειρίες που παίρνουν οι αθλητές. Δυστυχώς τα πρωταθλήματα είναι φτωχά και τα παιχνίδια είναι λίγα. Ο αριθμός των ταλέντων είναι μικρός και η Ρόδος δεν έχει εγκαταστάσεις. Πολλές ομάδες κάνουν προπονήσεις στα ανοιχτά γήπεδα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μαζεύουμε τα παιδιά στο γήπεδο».
«ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»
Ο Τζακ Μιρόσαβιτς φέτος είναι ο νέος γυμναστής του συλλόγου και υπεύθυνος για τη φυσική κατάσταση των αθλητών. Ο ίδιος είπε: «Με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ στο μεγάλο αυτό σύλλογο της Ρόδου. Με θέληση και ζήλο για δουλειά, θα πάμε καλά. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους χωρίς τραυματισμούς.
*Ο Πάνος Παναγιωταράκος αρκέστηκε να πει. «Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Με κάλυψαν απόλυτα τα όσα ειπώθηκαν».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ